Şu An Okunan
Saklı Gerçeklerin İfşası

Saklı Gerçeklerin İfşası

Japonya sinemasının önde gelen isimlerinden Hirokazu Koreeda’nın dikkat çekici bir oyuncu kadrosunu bir araya getirdiği son filmi Saklı Gerçekler’den yeni bir fragman yayınlandı.

Kimse Fark Etmiyor (Dare Mo Shiranai, 2004), Bitmeyen Yürüyüş (Aruitemo Aruitemo, 2008), Benim Babam, Benim Oğlum (Soshite Chichi Ni Naru, 2013) gibi filmleriyle takdir toplayan Hirokazu Koreeda, geçtiğimiz yıl Arakçılar (Manbiki Kazoku, 2018) ile de Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanmıştı. Ölüm, kayıp, zamanın geçişi, bellek gibi temaları belgesel ile kurmaca arasında gidip gelen bir yaklaşımla ele alan Koreeda, şüphesiz günümüzün en etkili yönetmenlerinden biri. Pek çok filminde Japon ailesinin portresini çizmeye odaklanan (ve bu nedenle sık sık büyük usta Yasujirō Ozu ile karşılaştırılan) yönetmen, son filmi Saklı Gerçekler’de (La Vérité) seyirciyi ilk defa bambaşka bir ülkeye ve kültüre taşıyor.

Dünya prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yapan ve geçtiğimiz Filmekimi’nde de gösterilen film, Fransız aktris Fabienne’in hikâyesini anlatıyor. Fabienne’in anılarını yayımlamasının ardından, kendi ailesiyle Paris’e dönen kızıyla tekrar buluşması, eski defterlerin açıldığı bir yüzleşmeye dönüşüyor. Aile ilişkilerindeki çalkantılardan ve saklı gerçeklerden beslenen film, Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier gibi yıldız isimleri bir araya getiriyor. Çok sayıda festivalden olumlu eleştirilerle dönen yapım, Türkiye’de 3 Ocak’ta vizyona girecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.