Şu An Okunan
Serhat Karaaslan İmzalı Suçlular Oscar İçin Kısa Listede

Serhat Karaaslan İmzalı Suçlular Oscar İçin Kısa Listede

Sundance Film Festivali, Suçlular

Serhat Karaaslan’ın birçok festivalden ödülle dönen kısa filmi Suçlular, Oscarlar’da En İyi Kısa Film kategorisinde on beş filmlik kısa listeye seçildi.

İlk uzun metrajı Görülmüştür‘ün (2018) yanı sıra bol ödüllü kısa filmleriyle de tanınan Serhat Karaaslan‘ın kısa filmi Suçlular, 94. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kısa Film dalında açıklanan on beş filmlik kısa listeye seçildi. Her yıl olduğu gibi törenden bir süre önce bazı kategorilerde yarışan filmlerde eleme yaparak kısa listeler açıklayan Akademi bu yılın kısa listelerini de dün açıkladı. En İyi Kısa Film’in yanı sıra En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel, En İyi Müzik ve bazı teknik kategorilerdeki kısa listelerin açıklanmasının ardından bu alanlarda ödül sezonunun iddialı filmleri de büyük ölçüde şekillenmiş oldu.

Jonas Poher Rasmussen imzalı Flee belgeseli hem En İyi Belgesel hem de En İyi Uluslararası Film kategorilerinde kısa listeye kalırken bu anlamda bir ilke imza attı. Filmin aynı zamanda En İyi Animasyon dalında da iddialı olan yapımlar arasında yer alması bekleniyor. 27 Mart gecesi sahiplerini bulacak 94. Oscar Ödülleri’nde aday olan yapımlar ise 8 Şubat’ta açıklanacak.

Flee
Flee

Serhat Karaaslan’ın En İyi Kısa Film kategorisinde 145 film arasından kısa listeye kaldığı filmi Suçlular dünya prömiyerini Sundance’te yapmış ve senaryosuyla kısa film seçkisinde Jüri Özel Ödülü kazanmıştı. Ardından pek çok uluslararası festivali gezen ve çok sayıda ödül kazanan film son olarak Oscar yolunda da önemli bir adım atmış oldu.

Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film dalındaki Oscar başvurusu Bağlılık Hasan ise kısa listede kendine yer bulamadı.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.