Şu An Okunan
Başka Sinema’dan ‘Başka 1 Ocak’

Başka Sinema’dan ‘Başka 1 Ocak’

Drive My Car

Başka Sinema’nın gelenekselleşen ‘Başka 1 Ocak’ etkinliği, bu senenin merakla beklenen filmlerinin bir kısmını seyirciyle buluşturacak. Seçki 2021 yılının adından sıkça söz ettiren ödüllü filmlerinden dördünü bir araya getiriyor.

Başka Sinema’nın üç yıldır 1 Ocak gününe özel hazırladığı ‘Başka 1 Ocak’ programından detaylar belli oldu. Geçtiğimiz yıl çevrimiçi ortama taşınan etkinlik bu sene İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mekânlardaki fiziki gösterimlerle gerçekleşecek. Dört filmden oluşan seçkiyle bilhassa pek çok mecrada yılın en iyi filmleri arasında gösterilen yapımlar Türkiye’de gösterim şansı yakalayacak.

Seçki, Cannes’da Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen ve İran’ın bu yılki Oscar adayı olan Asghar Farhadi imzalı Kahraman (Ghahreman), Pedro Almodóvar ve Penélope Cruz ikilisini yeniden bir araya getiren ve Cruz’un filmdeki performansıyla Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Paralel Anneler (Madres Paralelas), Haruki Murakami’nin aynı adlı öyküsünden uyarlanan ve dünya prömiyerini yaptığı Cannes’dan En İyi Senaryo ve FIPRESCI ödülleriyle ayrılan Ryûsuke Hamaguchi imzalı Doraibu mai kā (Drive My Car) ve Mirai (Mirai no Mirai, 2018) ile Oscar adaylığı kazanan Mamoru Hosoda’nın Cannes’ın ‘Prömiyerler’ adlı özel bölümünde ilk gösterimini yapan son filmi Belle‘i bir araya getiriyor.

Belle

‘Başka 1 Ocak’ etkinliğinin program takvimine Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.