Şu An Okunan
Sinepark Kısa Film Seçkisi BluTV’de

Sinepark Kısa Film Seçkisi BluTV’de

Tür sinemasının farklı alanlarındaki gelişimini destekleme amacıyla düzenlenen Sinepark Kısa Film Festivali’nden bir seçki dijital platform BluTV’de yayınlandı.

Türkiye’de tür sineması için kamera arkasına geçmiş sinemacılara destek olmak amacıyla düzenlenen Sinepark Kısa Film Festivali, 2007 yılından bu yana, toplam 10 kez gerçekleştirildi. Geçen sene pandemi koşulları sebebiyle çevrimiçi ortamda düzenlenen festivalin ödülleri Ağustos ayında sahiplerini bulmuştu. Jürisi Bülent Üstün, Jozef Amado, Enis Rıza Sakızlı, Deniz Eyüboğlu ve Çağıl Nurhak Aydoğdu’dan oluşan 10. Sinepark Kısa Film Festivali’nin kazananları özel bir seçki çerçevesinde BluTV’nin kataloğuna eklendi. Seçkide yer almaya hak kazanan filmler BluTV’den dijital pazarlama desteği de alıyor.

BluTV’de gösterime giren Sinepark seçkisinde yer alan filmlerin tamamı şu şekilde:

Fabrika
Batuhan Köksal’ın 2017 yapımı Fabrika’sı, Sinepark’ın En İyi Özgün Müzik ödülüne layık görülmüş bir animasyon. Distopya unsurlarını kullanan film, insan kemiğinden televizyonların üretildiği eski ve heybetli bir fabrikanın dünyasını ele alıyor. Fabrika’nın müzikleri ise Deniz Bahadır Özdemir imzası taşıyor.

Taş
Festivalin En İyi Kurgu ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülen 2019 yapımı Taş’ın yönetmen koltuğunda oyunculuk kariyeriyle de tanınan Alican Yücesoy oturuyor. Sinepark’ın yanı sıra Antalya Altın Portakal, Akbank, Malatya ve Boğaziçi film festivallerinin kısa film seçkilerinde de yer alan Taş, ‘sıradan’ dünyaya, Muzaffer adlı minik bir bebeğin dahil olmasını konu ediniyor.

Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi
Meltem Ceyhan ve Gamze Güzel’e En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran 2019 yapımı filmin yönetmenliğini Erinç Durlanık üstleniyor. Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi, iki kardeşin ilişkisine ölüm ve sahiplenme meseleleri üzerinden bakan bir film.

Sinepark Kısa Film Festivali
Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi

Kıyı
Dram ve melodram türlerinin yarıştığı Alabora kategorisinde En İyi Film ödülünü kucaklayan Kıyı’nın (2019) yönetmen koltuğunda Özkan Bal oturuyor. 9. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Günleri 5. Kısa Film Yarışması’nda da üçüncülük ödülü kazanan Kıyı, mülteci meselesini ele alıyor.

Tüm Çiçeklerin Anası
Animasyon Treni kategorisinin En İyi Film ödülünü kazanan filmlerden birisi olan Tüm Çiçeklerin Anası (2019), seçkide yer alan animasyon yapımlardan birisi. Yönetmenliğini Merve Çaydere Dobai’nin üstlendiği film, küçük bir kızın gözünden anlatılan bir Ortadoğu savaş hikâyesine odaklanıyor.

Monolog
Animasyon Treni kategorisinin En İyi Film ödülünü Tüm Çiçeklerin Anası’yla paylaşan Monolog’un (2019) yönetmenliğini ise Selin Akalın üstleniyor. Akalın’ın animasyonu, cümlelerin artık duyulmadığı bir dünyada, konuşmayan tek kişi olarak hapsolmuş bir insanı merkezine yerleştiriyor.

Sinepark Kısa Film Festivali
Göremediğimiz Tüm Işıklar

Göremediğimiz Tüm Işıklar
Göremediğimiz Tüm Işıklar, Sinepark Kısa Film Festivali’nin Korku Tüneli kategorisinde En İyi Film ödülünün yanı sıra festivalin En İyi Görüntü ödülünün de sahibi olmuştu. Şeyhmus Altun’un yönetmen koltuğuna oturduğu 2019 yapımı film, avlanırken kullandıkları tüfek yüzünden avcıyken av durumuna düşen bir baba oğlun hikâyesini konu ediniyor.

Fizan
Fizan (2020) ise festivalde sadece lise öğrencisi sinemacıların katılabildiği Atlı Karınca kategorisinin kazananı olmuştu. Yönetmenliği Baturay Tunçat’ın üstlendiği filmin ekseninde, Türkiye’de üniversite sınavına hazırlanan bir genç bulunuyor. Fizan, bir önceki sene sınava geç kaldığı için giremeyen bu gencin tedirginliği ve kâbusuna odaklanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.