Şu An Okunan
SİYAD Onur ve Emek Ödüllerinin Sahiplerini Açıkladı

SİYAD Onur ve Emek Ödüllerinin Sahiplerini Açıkladı

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, SİYAD Ödülleri

SİYAD, bu yıl Mart ayında düzenlenmesi planlanan 53. SİYAD Türkiye Sineması Ödül Töreni’nde takdim edilecek Onur ve Emek ödüllerini duyurdu.  

Geçtiğimiz günlerde 53. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri adaylarını açıklayan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), törende sahiplerini bulacak Onur ve Emek ödüllerinin bu yılki sahiplerini de duyurdu. 53. SİYAD Türkiye Sineması Ödül Töreni’nde Onur Ödülleri’ne oyuncu Nur Sürer ile belgesel sinemacı Can Candan, Emek Ödülü’ne ise Beyoğlu Cine Majestic Sinemaları’nda makinist olarak görev yapmakta olan emektar sinema çalışanı Ali Koçoğlu layık görüldü.

SİYAD Ödülleri, Can Candan
Can Candan

Öte yandan 53. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nin kısa film, belgesel ve fantastik film dallarındaki adayları da belli oldu. Diğer dallardaki adaylar daha önce açıklanmış, Nasipse Adayız ile Nuh Tepesi filmleri elde ettikleri onar adaylıkla dikkat çekmişti. Nasipse Adayız filminin yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncusu Ercan Kesal ise En İyi Yönetmen, En İyi Senarist ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında üç adaylık kazanmayı başarmıştı.

53. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde Kısa Film, Belgesel ve Fantastik Film kategorilerinde aday gösterilen filmlerin tamamı şu şekilde:

Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü
Bina
Bir Annenin Sonatı
Free Fun
Peri: Ağzı Olmayan Kız
Tapınak

Kısa Film Ödülü
Büyük İstanbul Depresyonu
Paydos
Sürgünde Bir Yıl
Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye
Yara

Orta-Uzun Metraj Belgesel Ödülü
Ah Gözel İstanbul
Atık Sözlüğü: Tanımların ve İmajların Geri Dönüşümü
Hayalimdeki Sahneler
Maddenin Halleri
Mimaroğlu
Miss Holokost Survivor

Kısa Metraj Belgesel Ödülü
Buluşma
Cemile Sezgin
Oyuncakçı Saklı Yadigarlar
Seval
Silivri’den Mektuplar / Letters from Silivri

SİYAD üyelerinin toplam 16 kategoride 2020’de sinemalarda seyirciyle buluşan en iyi yerli filmleri ödüllendireceği törenin Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

53. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde açıklanan diğer kategoriler için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.