Şu An Okunan
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin Onur ve Başarı Ödülleri Açıklandı

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin Onur ve Başarı Ödülleri Açıklandı

27 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde verilecek Onur ve Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

İlk olarak 1988 yılında düzenlenen ve Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirilmişti. Bu yıl ‘Araftan Çıkmak’ teması ekseninde şekillenecek festivalin bu sene de hem çevrimiçi hem de fiziksel etkinliklerle gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ülke sinemasındaki kadın emeğini vurgulamak ve genç kadın sinemacıları cesaretlendirmek amacıyla verilen ödüller ise, 27 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açılış töreninde takdim edilecek. 

Onur Ödülleri

Bu yıl Onur Ödülleri’ne, 40 yılı aşkın kariyeriyle Türkiye sinemasının farklı dönemlerine tanıklık eden ve sinema emekçilerinin çalışma koşullarının geliştirilmesiyle ilgili verdiği mücadeleyle de tanınan oyuncu Nur Sürer ile hem tiyatro hem de sinema alanında pek çok güçlü kadın karakterin yaratıcısı olan oyuncu Zuhal Olcay layık görüldü.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali
Nur Sürer

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri

Türkiye Sineması’nın ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç’ın anısına verilen Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise bu yıl dört kadın arasında paylaştırılacak: oyuncu, şarkıcı, insan hakları ve LGBTİ+ aktivisti Ayta Sözeri; Tiyatro Pangar ve Hata Yapım Atölyesi kurucusu, başarılı oyuncu Demet Evgar; Cadı Üçlemesi 15+ (2019) ve Hayaletler (2020) gibi filmlerin özgün müziklerine imza atan müzisyen Ekin Fil ve çalışmalarıyla Türkiye Sineması’nın uluslararası tanınırlığına önemli katkılar yapan, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar programının yöneticisi, yapımcı Gülin Üstün.

Genç Cadı Ödülü

2009 yılından bu yana genç kadın oyunculara verilen Genç Cadı Ödülü ise Ozan Yoleri’nin yönettiği 2019 yapımı Aylin isimli kısa metrajdaki performansıyla büyük beğeni toplayan ve son olarak Çağıl Bocut’un ilk uzun metrajı Sardunya’da (2020) rol alan Ahsen Eroğlu’na verilecek. Festivalde 2013 yılından bu yana verilen Tema Ödülü ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali
Ahsen Eroğlu

Uçan Süpürge Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye Uçan Süpürge Vakfı’nın resmî web sitesinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.