Şu An Okunan
SİYAD, 2021’in En İyi Yabancı Filmlerini Seçti

SİYAD, 2021’in En İyi Yabancı Filmlerini Seçti

The Father

SİYAD, 2021 yılında Türkiye’de vizyona giren en iyi yabancı filmleri seçti. Listenin başında Florian Zeller’in iki Oscar ödüllü filmi Baba yer alıyor.

2021, pandeminin sert koşulları altında geçti. Covid-19 tedbirleri kapsamında 2021 yılının ilk altı ayında sinema salonları kapalıydı. Kontrollü normalleşme dönemiyle sinema salonlarına ve fiziki festivallere kısmen de olsa geri dönüş yapıldı. Bazı filmlerin ilk gösterimleri için dijital platformların tercih edildiği 2021’in kalan yarısında iki yüzü aşkın yeni yapım Türkiye’deki sinema salonlarında gösterime girdi.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 2021 yılında Türkiye’de ticari vizyona giren filmler arasında yaptığı değerlendirmeyle yılın en iyi yabancı filmlerini belirledi. SİYAD üyelerinin oylarıyla şekillenen yirmi filmlik listenin ilk sırasında başrollerini Anthony Hopkins ve Olivia Colman’ın paylaştığı, bu yıl kazandığı En İyi Erkek Oyuncu dalındaki Oscar’la törene damga vuran yapımlar arasına giren Baba (The Father) yer aldı. İkinci sıraya Julia Ducournau’nun 74. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen filmi Titane yerleşirken listenin üçüncü sırasında ise Leos Carax’a Cannes’da En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Annette yer aldı.

Titane
Titane

SİYAD tarafından 2021 yılının en iyi yabancı filmi seçilen Baba‘nın Türkiye’deki ithalatçı şirketi olan Bir Film’e ödülü, Mart ayında düzenlenecek 54. SİYAD Ödül Töreni’nde verilecek.

SİYAD’a göre 2021’de Türkiye’de vizyona giren en iyi yabancı filmler listesinin tamamı şu şekilde:

  1. Baba (The Father)
  2. Titane
  3. Annette
  4. Küçük Anne (Petite maman)
  5. Yeşil Şövalye (The Green Knight)
  6. Körkütük (Druk)
  7. Dün Gece Soho’da (Last Night in Soho)
  8. Fransız Postası (The French Dispatch)
  9. Dune: Çöl Gezegeni (Dune: Part One)
  10. Undine
  11. Karanlık Kız (The Lost Daughter)
  12. Louvre Müzesi’nde Bir Gece: Leonardo da Vinci (A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci)
  13. Son Düello (The Last Duel)
  14. Collective (Colectiv)
  15. The Matrix Resurrections
  16. Minari
  17. İki Âşığın Ölümü (The Killing of Two Lovers)
  18. Petrov Grip Oldu (Petrovy v grippe)
  19. Elmalar (Mila)
  20. Sansür (Censor)
© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.