Şu An Okunan
Star Wars’a Singapur’da Sansür

Star Wars’a Singapur’da Sansür

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nin son bölümünde iki kadının öpüştüğü sahne, filmin Singapur’daki gösterim kopyalarından çıkarıldı.

J.J. Abrams imzalı son Star Wars filmi Skywalker’ın Yükselişi’nin (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) final bölümünde, asilerin zafer kutlamaları sırasında kısa bir an için, iki kadının öpüştüğü görülüyor. Ancak bu sahne, filmin Singapur’da gösterilen kopyalarında yer almıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu kısa öpüşme ânı, Skywalker’ın Yükselişi’nin ülkede 13A sınıflandırmasıyla gösterilebilmesi için Disney tarafından filmden çıkarılmış. Böylelikle Singapur’da, on üç yaş altındaki çocuklar da filmi aileleri gözetiminde izleyebiliyor.

Eşcinselliğin halen yasadışı olduğu Singapur’daki sinema sınıflandırma kurallarına göre LGBTİ+ içeriğe ya da altmetinlere sahip filmler 18+, doğrudan eşcinselliğe odaklanan filmler de 21+ yaş sınırıyla gösterilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.