Şu An Okunan
Steven Soderbergh İmzalı Netflix Filmi

Steven Soderbergh İmzalı Netflix Filmi

Steven Soderbergh’in oldukça zengin bir kadroya sahip yeni filmi The Laundromat’ten ilk resmî fragman yayınlandı.

Sex, Lies and Videotapes (1989) filmiyle 26 yaşında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alarak bu ödülü alan en genç yönetmen unvanıyla ismini duyuran Soderbergh, bunun yanı sıra Trafik (Traffic, 2000) ve Tatlı Bela (Erin Brockovich, 2000) gibi filmlere imza atmış ve aynı yıl iki ayrı filmiyle En İyi Yönetmen Oscar’ına aday gösterilerek sinema tarihinde bir ilki yaşatmıştı. Deneyimli yönetmen, Andrey Tarkovski imzalı Solaris‘in 2002 tarihli yeniden çevriminin yanı sıra, Ocean’s serisi ve The Knick adlı diziyle de pek çok hayran edindi.

The Laundromat  Steven Soderbergh’in High Flying Bird‘den (2019) sonra Netflix için çektiği ikinci yapım. Meryl Streep ve Gary Oldman gibi iki ustayı bir araya getiren film, uğradığı bir sigorta dolandırıcılığının peşine düşen Ellen Martin’in (Meryl Streep) hikâyesine odaklanıyor. Ellen bu arayışında kendini, dünyanın en zenginlerini daha da zengin yapan bir sistemin içinde buluyor. Maruz kaldığı dolandırıcılık sonrasında dünyanın gün geçtikçe bozulan finansal düzeninin ardında yatan yasadışı olayları görmeye başlıyor Ellen. Dolandırıcılık konusunda uzmanlaşan iki avukat Jürgen Mossack (Gary Oldman) ve Ramon Forseca (Antonio Banderas) bu dünyanın arkasında yatanları tüm çıplaklığıyla Ellen’a gösteriyorlar.

Pulitzer ödüllü gazeteci Jake Bernstein’ın Secrecy World kitabından uyarlanan filmin senaristliğini yönetmenle daha önce de çalışmış olan Scott Z. Burns üstleniyor. Dünya prömiyerini 1 Eylül’de Venedik film festivalinde yapacak olan The Laundromat 18 Ekim’den itibaren Netflix’te izlenebilecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.