Şu An Okunan
Sundance Programında Öne Çıkan 10 Film

Sundance Programında Öne Çıkan 10 Film

Yılın ilk büyük festivali kabul edilen Sundance’in programı açıklandı.

Bu yıl 23 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Sundance Film Festivali’nde 27 ülkeden toplam 118 uzun metrajlı film gösterilecek. Dört ayrı yarışmada ve diğer bölümlerde gösterilecek yapımlar arasında öne çıkan filmlere yakından bakalım.

Downhill: Ruben Östlund’un Turist’inin (Force Majeure, 2014) yeniden yapımında yönetmenliği Nat Faxon ile Jim Rash paylaşıyor. Başrollerdeyse Will Ferrell ve Julia Louis-Dreyfus var.

Falling: Usta oyuncu Viggo Mortensen ilk yönetmenlik denemesinde, taşradaki evinden Los Angeles’a, eşcinsel oğlunun ailesinin yanına taşınan muhafazakâr bir adamın öyküsünü anlatıyor. Başrolü de üstlenen Mortensen’e Laura Linney, Lance Henriksen ve Terry Chen gibi isimler eşlik ediyor.

The Father: İhtiyar bir adamın kızıyla ilişkisine odaklanan Florian Zeller imzalı filmin başrollerinde Anthony Hopkins, Olivia Colman ve Imogen Poots yer alıyor.

Four Good Days: Madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan bir kadın ile kızının ilişkisine odaklanan film, Rodrigo Garcia’nın imzasını taşıyor. Başrollerde Glenn Close ve Mila Kunis var.

The Glorias: ABD’li feminist gazeteci ve yazar Gloria Steinem’ın anılarından uyarlanan Julie Taymor imzalı filmin oyuncu kadrosunda Julianne Moore, Alicia Vikander ve Bette Midler gibi yıldızlar yer alıyor.

Ironbark: Küba Füze Krizi sırasında geçen bir casusluk hikâyesi anlatan Dominic Cooke imzalı filmin başrolünde Benedict Cumberbatch var. 

Kajilionaire: Miranda July’ın sıradışı bir soygun hikâyesi anlatan yeni filminin oyuncu kadrosunda Evan Rachel Wood, Gina Rodriguez, Debra Winger ve Richard Jenkins gibi yıldız isimler yer alıyor. 

The Last Thing He Wanted: Savaştan Sonra’yla (Mudbound, 2017) dikkatleri üzerine çeken Dee Rees’in yeni filmi, gizemli bir gazetecilik hikâyesi anlatıyor. Başrollerde Anne Hathaway, Ben Affleck ve Willem Dafoe var.

Promising Young Woman: Başrolde Carey Mulligan’ı izleyeceğimiz Emerald Fennell imzalı film, geçmişindeki travmatik bir olayla yüzleşmeye çalışan bir kadının intikam hikâyesine odaklanıyor.

Tesla: Ethan Hawke, Kyle Maclahlan ve Eye Hewson gibi isimleri bir araya getiren film, hayatı son dönemde pek çok filme konu olan Nikola Tesla’nın gençlik yıllarına odaklanıyor. Yönetmen koltuğunda Michael Almereyda var.

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.