Şu An Okunan
‘The Salisbury Poisonings’ BluTV’de Yayında

‘The Salisbury Poisonings’ BluTV’de Yayında

İngiltere’nin Salisbury şehrinde yaşanan bir krizi odağına alan ve gerçek olaylardan uyarlanan mini diziye, dijital platform BluTV üzerinden erişilebiliyor.

The Salisbury Poisonings, 2018 yılında Salisbury’de gerçekleşen ve İngiltere’de büyük paniğe sebep olan bir olayın etrafında şekilleniyor. BBC imzalı dizi, Rusya’da üretildiği öne sürülen, sinir sistemi üzerinde etkileri olan, askeri nitelikte bir tür kimyasal zehir olarak bilinen Novichok’un kasabada yarattığı paniği ve perde arkasında yaşananları konu ediniyor. Novichok zehirlenmeleri, zamanında yalnızca Salisbury ile sınırlı kalmamış, etrafındaki kasabalardan da Novichok’a bağlı ölümler bildirilmişti. Ülkeyi harekete geçiren bu olay, Rusya ile İngiltere arasındaki gerilimi de arttırmıştı. 

Dizide Diren! (Suffragette, 2015) ile tanınan Anne Marie-Duff, yaşanan zehirlenme olaylarının çözülmesinde büyük rol sahibi olan sağlık çalışanı Tracy Daszkiewicz’i, Büyük Açık (The Big Short, 2015) filmiyle ismini duyuran Rafe Spall ise zehire maruz kaldıktan sonra ciddi sağlık sorunları yaşayan dedektif Nick Bailey karakterini canlandırıyor. MyAnna Buring de sorunun yaşandığı bir diğer şehir olan Amesbury’de zehirlendikten sonra hayatta kalma mücadelesi veren Dawn Sturgess olarak izleyenlerin karşısına çıkıyor. Dizinin kadrosunda ayrıca Johnny Harris, Annabel Scholey, Mark Addy, Stella Gonet ve Ron Cook gibi isimler de yer alıyor.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.