Şu An Okunan
Tarkovski’nin Yaşamını Anlatan Bir Mini Dizi

Tarkovski’nin Yaşamını Anlatan Bir Mini Dizi

Leto’nun yönetmeni olarak ismini duyuran Rus sinemacı Kirill Serebrennikov, Andrey Tarkovski’nin hayatını bir mini dizi olarak ekrana taşıyacak. 

Moskova merkezli yapım şirketi Hype Film’in yeni projesinin Tarkovski hayranlarında büyük bir merak uyandıracağına şüphe yok. Henüz geliştirme aşamasında olan projeyi Kirill Serebrennikov yazıp yönetecek. 80’lerde Leningrad’da yeraltında varlığını sürdüren rock gruplarını anlatan, Cannes’da Altın Palmiye için de yarışan Yaz (Leto, 2018) ile yıldızı parlayan Serebrennikov şu an yeni uzun metrajı Petrov’s Flu‘yu bitirmek üzere. Tarkovski’nin yaşamına odaklanacak diziye dair ise henüz net bir çekim takvimi yok.

Kirill Serebrennikov

Mini dizi fikrinin mimarlarından, yapımcı Ilya Stewart, Cannes’da sinema profesyonellerini buluşturan bir etkinlikte Variety’ye verdiği röportajda, yakın gelecekte dijital platformlar için Rusya’ya dair hikâyeler barındıran pek çok proje geliştirdiklerini, Tarkovski gibi bir ismin hayatını anlatmanın da mini dizi formatı için çok uygun olduğunu dile getirdi.

Serebrennikov’la Yaz’da da beraber çalışan Stewart, Andrey Tarkovski’nin yarattığı başyapıtlarla sinemayı derinden etkilediğini, halen de farklı kuşaktan yönetmenler üzerinde tesiri hissedilen bir yönetmen olduğunu, bu efsanevi isim hakkında bir projede çalışmanın büyük bir onur olduğunu vurguladı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.