Şu An Okunan
Tufan Taştan İlk Uzun Metrajıyla Moskova Film Festivali’nde

Tufan Taştan İlk Uzun Metrajıyla Moskova Film Festivali’nde

Tufan Taştan, Sen Ben Lenin

Kısa filmleriyle tanınan Tufan Taştan’ın ilk uzun metrajı Sen Ben Lenin, 43. Moskova Film Festivali’nin programına seçildi. Başrollerini Barış Falay ve Saygın Soysal’ın üstlendiği filmin senaryosunu yönetmen Taştan, Barış Bıçakçı’yla birlikte kaleme aldı.

Daha önce Söz Uçar (2017), Vitrin (2015) ve Bir Kelime (2013) kısa filmlerinin yanı sıra Ozan Yıldırım’la birlikte Bir Uzun Havadır Direniş (2012) adlı belgeselin yönetmenliğini üstlenen Tufan Taştan’ın ilk uzun metrajı Sen Ben Lenin, dünya prömiyerini 43. Moskova Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Bu yıl 22-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalin ‘Russian Trace’ adlı bölümünde yer alacak filmin fiziksel olarak yapılacak gösteriminde seyirciyle buluşması planlanıyor.

Tufan Taştan’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Sen Ben Lenin‘in senaryosu ise Taştan ve yazar Barış Bıçakçı‘ya ait. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Rusya kıyılarından denize atılan bir Lenin heykelinin Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ortaya çıkması olayını kurmaca bir evrene taşıyan film belediyenin deposunda bekleyen heykelin kasaba meydanına dikilmesi sonucu yaşanan olayları takip ediyor.

Tufan Taştan

Sen Ben Lenin‘in başrolünde Barış Falay ve Saygın Soysal yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ise ikiliye geniş bir oyuncu grubu eşlik ediyor. Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Binnur Kaya, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç gibi pek çok önemli oyuncunun katkı sağladığı filmde ayrıca Türkiye sinemasının önemli yönetmenleri arasında yer alan Özcan Alper, Pelin Esmer, Emin Alper, Çiğdem Vitrinel ve Vuslat Saraçoğlu gibi isimler de konuk oyuncu olarak rol alıyor.

1993 yılında Düzce’de ortaya çıkan Lenin heykelinin öyküsü 2016 yılında Hoşgeldin Lenin adlı belgesele de konu olmuştu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.