Şu An Okunan
Türkiyeli Filmlere Yeni Uluslararası Platform: New Turkish Films Program

Türkiyeli Filmlere Yeni Uluslararası Platform: New Turkish Films Program

Türkiye’de üretilen filmlere uluslararası alanda görünürlük sağlama amacı taşıyan yeni bir platform duyuruldu. SEYAP’ın ‘Festivaller İstanbul’da’ programının bir parçası olarak kurulan New Turkish Films Program, üretilen yeni filmlerin tanıtımını yapmayı ve bu alanda bir arşiv oluşturmayı hedefliyor.

Son dönemde Türkiye’de üretilen yerli filmlerin yurt dışına tanıtımına bir zemin oluşturma amacı taşıyan New Turkish Films Program duyuruldu. Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (SEYAP) Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle sürdürdüğü ‘Festivaller İstanbul’da’ programının bir parçası olarak kurulan web sitesi, yeni dönem Türkiye sinemasına dair bir arşiv ve veri tabanı olarak da hizmet verecek.

Filmlere ait künye, sinopsis, fragman ve ödül bilgilerinin yanı sıra görsel malzemelerin de erişilebileceği platform tamamen İngilizce içeriklere yer veriyor. Zaman içerisinde arşivini geliştirecek sitenin önümüzdeki süreçte Türkiyeli sinemacıların ve ürettikleri filmlerin yurt dışındaki işbirlikleri için aracı bir zemin olması da hedefleniyor.

Detaylı bilgiye ve veri tabanında yer alan filmlere newturkishfilms.com adresinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.