Şu An Okunan
‘Virtual Landscapes’ VR Sergisi Müze Gazhane’de

‘Virtual Landscapes’ VR Sergisi Müze Gazhane’de

Galaxy Network’ün bu yıl ‘Virtual Landscapes’ adıyla ikincisini düzenlediği sanal gerçeklik sergisinin Türkiye ayağı, VR Future’ın ev sahipliği ve Müze Gazhane’nin mekân partnerliğinde 3-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası sanal gerçeklik (VR) ağı Galaxy Network’ün düzenlediği ‘Virtual Landspaces’ sergisi Cannes’dan Tribeca’ya, Venedik’ten Sundance’e önemli film festivallerinin VR bölümlerinde yer almış filmlerden dokuzunu bir araya getiriyor. Galaxy Network’ün ikinci kez düzenlediği sergi Türkiye, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Japonya ve Güney Kore’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Türkiye’de İstanbul merkezli VR Future’ın ev sahipliği ve Müze Gazhane’nin mekân partnerliğini üstlendiği sergi 3-5 Şubat tarihleri arasında ücretsiz görülebilecek.

Sergide dikkat çeken filmlerden bazıları şu şekilde: Ay’ı Mars’ı ve dünyadan çok uzaktaki yabancı yerleri keşfe çıkan Jörg Courtial imzalı 2nd Step (2018), Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü ‘Çığlık’ tablosunun sırlarını keşfeden ve ressamın saplantılarının izini süren Charles Ayats ve Sandra Paugam imzalı The Scream VR (Le Cri VR, 2019), izleyicilere gerçeküstü bir evrende hayal gücünün sınırlarıyla şekillenen bir deneyim sunan Mélodie Mousset imzalı HanaHana Multi-Bloom (2019), bir ablanın kardeşine karanlıktan korkmayı nasıl bıraktığını anlattığı büyülü macerayı odağına alan ve izleyicinin bizzat karakterlerin gözünden hikâyeye dâhil olduğu Françis Gélinas imzalı In the Land of the Flabby Shnook (2020) ve uçurumları keşfeden deneyimli bir dalgıcın, okyanusta biyolüminesans (ışık saçan) canlıların yaşadığı derin noktalara yaptığı dalış sırasında yaşadıklarını anlatan Abel Kohen imzalı Biolum (2021).

Programda yer alan dokuz VR filmi orijinal dillerinde; bazıları İngilizce altyazılı olarak gösterilecek. Sergiyle ilgili detaylı bilgiye VR Future ve Müze Gazhane‘nin internet siteleri üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.