Şu An Okunan
Warner Bros. 2021’deki Tüm Filmlerini Vizyon ve Dijitale Aynı Anda Çıkaracak

Warner Bros. 2021’deki Tüm Filmlerini Vizyon ve Dijitale Aynı Anda Çıkaracak

Dune

Warner Bros. önümüzdeki yıl vizyona girecek tüm filmlerinin aynı gün dijital platform HBO Max’te de yayınlanacağını duyurdu. Söz konusu filmler arasında ‘Matrix 4’, ‘Dune’ ve ‘The Suicide Squad’ gibi merakla beklenen büyük bütçeli yapımlar da var.

Warner Bros. daha önce 25 Aralık’ta ABD’de vizyona girmesi planlanan ‘Wonder Woman 1984’ün aynı gün HBO Max’te de yayınlanacağını duyurmuş, ancak bu uygulamanın tek seferlik bir tercih olduğu tahmin edilmişti. Şirket yetkililerinin yaptığı son açıklamaya göre stüdyo bu uygulamayı önümüzdeki yıl boyunca sürdürecek. ‘Matrix 4’, ‘Dune’, ‘The Suicide Squad’, ‘Space Jam: A New Legacy’ ve ‘The Many Saints of Newark’ gibi merakla beklenen pek çok film sinema salonlarında gösterilmeye başlandığı gün Warner Bros.’la aynı şirket grubunun bir parçası olan HBO Max’in kataloğuna da eklenecek. 31 günlük bir periyodun ardından filmler dijital erişimden kaldırılacak ve yalnızca salonlarda gösterilecek. Warner Bros.’un 2021 yılında gösterime sokmayı planladığı 17 film bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre bu, pandemi koşulları nedeniyle alınmış yalnızca bir yıl için geçerli olacak stratejik bir karar. Şirket yetkililerinin ifadelerine göre önümüzdeki yıl boyunca sinema salonlarının normal kapasitede çalışması mümkün değil ve üretilen filmlerin seyirciyle buluşması gerekiyor. Şirket bu yıl içerisinde buna zıt bir düşünceyle Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet‘i sinema salonlarını kurtarmak için vizyona sokmuş ancak film gişede beklenen başarıyı sağlayamamıştı.

Warner Bros.’un da bir parçası olduğu WarnerMedia’nın dijital platformu HBO Max, Mayıs ayında erişime açılmıştı. Warner Bros.’un kataloğunun da bu platformda yer alacağı ve platformun sektörde önemli bir yere sahip olacağı tahmin ediliyordu. Ancak bu son karar HBO Max’i beklenenden çok daha kısa bir sürede dijital gösterim mecrasının önemli aktörlerinden birisi hâline getirecek gibi görünüyor. Platforma henüz Türkiye’den erişim şansı bulunmuyor.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.