Şu An Okunan
Wong Kar Wai Filmleri MUBI Türkiye’de

Wong Kar Wai Filmleri MUBI Türkiye’de

Wong Kar Wai

MUBI Türkiye, Wong Kar Wai sinemasına odaklanan bir seçkiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 19 Mart’ta Aşk Zamanı‘yla başlayacak seçki, usta yönetmenin altı filmini bir araya getiriyor.

Sinema tarihinde iz bırakmış değerli filmleri güncel sinemanın dikkat çekici örnekleriyle bir araya getiren dijital platform MUBI Türkiye, bu haftadan itibaren altı filmlik bir Wong Kar Wai seçkisiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Altı filmin beşinin yenilenmiş kopyalarıyla gösterime gireceği seçki, çağımızın en önemli sinemacılarından birisinin filmografisine giriş imkânı tanıyor.

Wong Kar Wai
Chungking Ekspresi

Bilhassa 1990’lı yıllarda arka arka çektiği başarılı filmlerle adını dünyaya duyuran ve kuşağının önde gelen yönetmenleri arasına giren Wong Kar Wai, aynı zamanda Hong Kong sinemasının en önemli figürlerinden birisi olma özelliğine sahip. Filmleriyle pek çok sinemacıya ilham veren ve eserleri farklı kuşaklar tarafından takdir edilmeye devam eden yönetmenin sıklıkla birbiriyle tematik ilişkiler kuran filmleri zaman içerisinde anlam ve değer kazanmaya devam ediyor.

Yeni restorasyonlar bu değere hatırı sayılır bir ışık tutarken MUBI’nin hazırladığı ‘Aşk. Wong Kar Wai Sineması.’ başlıklı seçki de seyirciye usta yönetmenin sinemasını günümüz gözüyle değerlendirme şansı tanıyor. 19 Mart’ta, pek çoklarına göre sinema tarihinin en iyi filmleri arasında yer alan Aşk Zamanı’yla (Fa yeung nin wah, 2000) başlayacak ve Nisan sonuna kadar devam edecek seçkinin programı şu şekilde:

  • Aşk Zamanı (Fa yeung nin wah, 2000) – 19 Mart
  • Zamanın Külleri (Dung che sai duk, 1994) – 26 Mart
  • Chungking Ekspresi (Chung Hing sam lam, 1994) – 2 Nisan
  • Düşkün Melekler (Do lok tin si, 1995) – 16 Nisan
  • 2046 (2004) – 23 Nisan
  • Mutlu Beraberlik (Chun gwong cha sit, 1997) – 30 Nisan

Wong Kar Wai sinemasının olmazsa olmaz beş özelliğini Ayça Çiftçi’nin kaleminden okumak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.