Şu An Okunan
Yıldız Oyunculardan İstanbul Sözleşmesi Yaşatır Kampanyasına Destek

Yıldız Oyunculardan İstanbul Sözleşmesi Yaşatır Kampanyasına Destek

Pınar Gültekin cinayetinin ardından oluşan toplumsal tepki, sosyal medya aracılığıyla Türkiye sınırlarını aşarak, kendi alanlarında dünyaca tanınan pek çok ismin ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ etiketiyle düzenlenen kampanyaya destek vermesini sağladı. 

2011’de mecliste kabul edilen İstanbul Sözleşmesi, uluslararası alanda kadına yönelik ve aile içi şiddetle ilgili ilk bağlayıcı belge olma özelliğini taşıyor. Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya yönelik açıklamaları, sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılaşmış ve pek çok kadın, erkek şiddetiyle öldürülen kadınların anısına siyah-beyaz fotoğraflarını paylaşarak tüm kadınları bu dayanışmaya katılmaya ve #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketini görünür kılmaya davet etmişti.

Bu davete uyarak Pınar Gültekin’in yaşadıklarına dikkat çekmeye ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapan isimler arasında Nicole Kidman, Juliette Binoche, Eva Green, Charlize Theron, Michelle Pfeiffer, Juliette Lewis, Demi Moore, Jessica Biel, Florence Pugh ve Jennifer Aniston gibi pek çok yıldız oyuncu yer alıyor. Dünyaca ünlü isimler, sosyal medyadan paylaştıkları siyah-beyaz fotoğraflarla kampanyanın duyurulmasına destek veriyor.

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.