Şu An Okunan
Yıldız Sinema Festivali Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Yıldız Sinema Festivali Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği Yıldız Sinema Festivali’ne kısa film başvuruları devam ediyor. Ulusal çapta tüm öğrencilerin kısa filmlerine açık olan festivale başvuru için son tarih 31 Mart.

Yıldız Teknik Üniversite (YTÜ) Sinema Kulübü’nün son dört yıldır ‘Yıldız Sinema Günleri’ adı altında düzenlediği Yıldız Sinema Festivali’nden ilk detaylar duyuruldu. Otuz yılı aşkın süredir üniversite öğrencilerinin çabalarıyla düzenlenen festival genç sinemacılarla sektörün önemli isimleri için bir buluşma noktası olmayı amaçlıyor. Animasyon, belgesel, kurmaca, deneysel gibi türlerde çekilmiş, ulusal çapta tüm öğrencilerin kısa filmlerine açık olan festival başvuruları almaya devam ediyor.

Yıldız Sinema Festivali’nde yer almak isteyen öğrencilerin yildizsinema.com adresindeki başvuru formunu doldurması gerekiyor. Festival ekibinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu programa alınan filmler halka açık bir sinema salonunda ve YTÜ Davutpaşa Cep Kampüsü’nde seyirciyle buluşacak. Bir haftalık programında sinemanın farklı alanlarında etkinliklere ev sahipliği yapacak festivalde gösterimlere atölye, söyleşi ve panel gibi etkinlikler eşlik edecek.

Başvuruların 31 Mart’a kadar açık olacağı Yıldız Sinema Festivali’ne dair detaylı bilgiye YTÜ Sinema Kulübü’nün internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.