Şu An Okunan
Berlinale’den Ödüllü Filmler 43. İstanbul Film Festivali’nde

Berlinale’den Ödüllü Filmler 43. İstanbul Film Festivali’nde

İstanbul Film Festivali’nin geleneksel Berlinale seçkisinden detaylar belli oldu. Her sene Berlin’in ödüllü ve öne çıkan filmlerine programında yer veren festival bu yıl da pek çok filmin prömiyerine ev sahipliği yapacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Film Festivali‘ne dair detaylar duyurulmaya devam ediyor. 17-28 Nisan tarihlerinde 43. kez düzenlenecek festivalin Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri daha önce açıklanmıştı. Ardından Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyelerinin de duyurulmasıyla festivalin ulusal yarışmalarda görev yapacak jürilerin tamamı belli olmuştu. Geçtiğimiz günlerde programa geçen sene eklenen ‘Heyula’ bölümünde Berlinale’den yolu geçen filmlerden restore edilen kültlere uzanan yedi filmlik seçkinin detayları paylaşıldı. Son olarak İKSV, festivalin Berlin Film Festivali’nin ödüllü ve öne çıkan filmlerinin yer aldığı geleneksel bölümünü duyurdu.

Şubat ayında 74’üncü kez gerçekleştirilen Berlin Film Festivali’nde Lupita Nyong’o başkanlığında toplanan jürinin kararıyla Gümüş Ayı Jüri Büyük Ödülü’ne layık bulunan Hong Sang-soo imzalı A Traveler’s Needs (Yeohaengjaui pilyo), Nelson Carlos de los Santos Arias’a festivalde En İyi Yönetmen ödülünü getiren Pepe ve festivalin Jüri Ödülü’nü kazanan Bruno Dumont imzalı The Empire (L’Empire) 43. İstanbul Film Festivali kapsamında ilk kez seyirciyle buluşacak. Berlinale’de FIPRESCI ve Ekümenik Jüri Ödülleri’ne layık bulunan Maryam Moghaddam ve Behtash Sanaeeha My Favourite Cake (Keyke mahboobe man) ve Moritanyalı usta yönetmen Abderrahmane Sissako’nun on yıl aradan sonra sinemaya dönüşünü müjdeleyen Black Tea‘nin dikkat çektiği program kapsamında Olivier Assayas imzalı Suspended Time (Hors du temps), Margherita Vicario imzalı Gloria! ve Atom Egoyan imzalı Seven Veils filmleri de izlenebilecek.

My Favourite Cake

Programının tamamı Mart ayı sonunda açıklanacak 43. İstanbul Film Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.