Şu An Okunan
Netflix Türkiye Yeni Dönemin Yerli Yapımlarını Duyurdu

Netflix Türkiye Yeni Dönemin Yerli Yapımlarını Duyurdu

Netflix Türkiye, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir etkinlikte önümüzdeki dönemde yayınlayacağı orijinal içeriklerin detaylarını paylaştı.

Netflix Türkiye, yeni dönemde yayınlayacağı yerli orijinal içeriklerin detaylarını paylaştı. Duyurulan içerikler arasında Kulüp ve Zeytin Ağacı gibi ses getiren yapımların devam sezonlarının yanı sıra, pek çok yeni yerli dizi ve film de yer alıyor. Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş’ın paylaştığı yapımların yaratıcıları arasında Cem Yılmaz, Çağan Irmak, Hakan Günday ve Onur Saylak gibi daha önce Netflix ya da BluTV gibi platformlarda işlerini izlediğimiz isimler de yer alıyor. 2023 yılında yayınlanması plananlanan içerikler arasından dikkat çekenleri derledik. 

Sıcak Kafa

Afşin Kum’un aynı adlı eserinden uyarlanan distopya türündeki dizinin yaratıcılığını Mert Baykal üstleniyor. 2 Aralık’ta gösterime girecek olan dizinin oyuncu kadrosunda Osman Sonant, Şevket Çoruh, Hazal Subaşı, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri ve Haluk Bilginer yer alıyor. Sıcak Kafa, konuşma yoluyla bulaşan ve “abuklama” ismi verilen bir hastalığın ele geçirdiği distopik bir dünyada geçiyor. Dizinin ana kahramanı olan, hastalığa bağışıklık geliştirmiş dil bilimciyi ise Osman Sonant canlandırıyor. 

Ayzek ile Bir Gece 

Son olarak Netflix için Erşen Kuneri isimli komedi dizisine imza atan Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Ayzek ile Bir Gece’nin oyuncu kadrosunda Ahsen Eroğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Nilperi Şahinkaya, Özge Özberk ve Bülent Şakrak gibi isimler yer alıyor. Pandemi döneminde işsiz kalan ve bir otelde çalışmaya başlayan Ayzek’in hikâyesine odaklanan film, aynı zamanda Cem Yılmaz’ın Netflix’le gerçekleştirdiği altı projelik anlaşmanın ilk filmi. 

Yaratılan

Yaratıcılığını son olarak BluTV için çektiği Yeşilçam dizisiyle izlediğimiz yönetmen Çağan Irmak’ın üstlendiği Yaratılan, Mary Shelley imzalı klasik ‘Frankenstein’ın bir uyarlaması. Başrollerinde Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil’in yer aldığı dizi, genç bir tıp öğrencisi olan Ziya ile “çılgın bilim adamı” İhsan’ın gerçekleştirdiği gizli bir deneyin hikâyesine odaklanıyor.

Şahmaran

Aynı zamanda Sıcak Kafa’nın da yönetmenleri arasında yer alan Umur Turagay’ın yönettiği Şahmaran’ın senaristliğini ise, son olarak Disney+ yapımı Dünyayla Benim Aramda’nın senaryosunu kaleme alan Pınar Bulut üstleniyor. Şahmaran efsanesinden esinlenen ve başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı dizi, Şahsu isimli bir öğretim görevlisinin Adana’da yaşadığı gizemli olaylara odaklanıyor. 

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? 

Perihan Mağden’in aynı adlı romanından uyarlanan ve başrolünde Melisa Sözen’in yer aldığı dizinin yönetmenliğini Umut Aral, senaryosunu Ertan Kurtulan üstleniyor. Bir peri masalından korku hikâyesine dönüşen dizi, sıradışı bir anne ve kızı Bambi’nin bitmek bilmeyen ve gerilim dolu kaçış yolculuğunu konu alıyor.

Terzi

Başrolünde daha önce Netflix yapımı Hakan: Muhafız ve Kağıttan Hayatlar’da izlediğimiz Çağatay Ulusoy’un yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Cem Karcı oturuyor. Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda yer aldığı yapım, genç ve yetenekli bir terzi olan Peyami’nin hüzünlü hikâyesine odaklanıyor. 

Boğa Boğa

Daha önce Daha ve Netflix’te izlediğimiz Uysallar gibi yapımlara imza atan Onur Saylak ve Hakan Günday ikilisinin yaratıcılığını üstlendiği Boğa Boğa, İstanbul’dan Ege’ye göç eden bir çiftin başına gelenlere odaklanıyor. Gerilim türündeki filmin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit yer alıyor.  

Last Call For Istanbul

Aşk-ı Memnu ile hafızalara kazınan ikili Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u seneler sonra yeniden bir araya getiren Last Call For İstanbul, New York’ta geçen bir aşk filmi. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık’ın üstlendiği film, New York havalimanında bir karışıklık sonucu yolları kesişen Serin ve Mehmet’in hikâyesine odaklanıyor. 

Aaahh Belinda

Atıf Yılmaz’ın sevilen filmi Aahh Belinda’nın Netflix tarafından hayata geçirilen yeni uyarlamasının senaristliğini Hakan Bonomo üstlenirken, filmin yönetmen koltuğunda ise Deniz Yorulmazer oturuyor. Orijinal filmde Müjde Ar’ın hayat verdiği karakteri ise Neslihan Atagül canlandırıyor. Bir anda kendini bir şampuan reklamında canlandırdığı karakterin yerinde bulan Dilara’ya odaklanan film, fantastik öğeler de taşıyan bir komedi. 

İyi Adamın 10 Günü 

Mehmet Eroğlu’nun aynı adlı romanlarından uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Uluç Bayraktar’ın oturduğu filmin başrolünde Nejat İşler yer alıyor. Sadık isimli bir karakterin hikâyesi üzerinden “iyilik” kavramını sorgulayan filmin yapımcılığını ise Ay Yapım üstleniyor. 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.