Şu An Okunan
‘II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’ Başlıyor

‘II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’ Başlıyor

Sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getiren ‘Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nın ikincisi 2-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Sinematek/Sinema Evi ve Sinema Adası işbirliğinde düzenlenen organizasyon panel, söyleşi ve atölye gibi etkinliklerden oluşan zengin bir programa sahip.

Sinematek/Sinema Evi, geçen yıl ilkini düzenlediği ‘Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nın ikincisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Organizatörlüğünü Sinema Adası’nın üstlendiği etkinlik alanında uzman isimleri sektörde aktif çalışan ya da sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle bir araya getirerek ulusal sinemacılar arasında ulaşılabilirliği sağlamayı ve bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. Bir fikri ortaya çıkışından son hâline gelene dek tüm süreçleriyle ele almayı hareket noktası kabul eden organizasyon kapsamında senaryonun fikir sürecinden fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcılar için yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine uzanan süreçlerine ve kısa film yapımından dijital kanallara yönelik içerik üretimine kadar farklı başlıkları gibi pek çok konuda panel, söyleşi ve atölye etkinlikleri düzenlenecek.

Üç güne yayılan etkinlik toplam 24 oturum, üç atölye ve üç genel katılımlı söyleşiye ev sahipliği yapıyor. Hazar Ergüçlü, Onur Saylak, Derya Alabora, Doğu Demirkol, Selin Yeninci, Yamaç Okur, Ömer Özgüner, Deniz Şaşmaz Oflaz, Ceylan Özgün Özçelik gibi pek çok isim etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak. İranlı yönetmen, sanatçı, yazar ve oyuncu Mania Akbari de Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen ‘İranlı Kadınlar Konuşuyor: Tarih, Sanat, Direniş’ adlı özel program çerçevesinde Sinematek’in konuğu olacak ve ücretsiz bir eğitim verecek.

Türkiye’de kuir sinemanın temsiliyetinin ve gelişiminin konuşulacağı ‘Kuir Sinema & Türkiye: Kuir Politik midir? etkinliğinden #SusmaBitsin Platformu üyesi kadınların tecrübeleri ve gelecek planlarına dair ‘Susacak Mıyız? Hiç Sanmayız!’ adlı panele uzanan programda ‘Dalgaları Aşmak’, ‘MUBI / Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler’, ‘Bir Tuhaf Evlilik’, ‘O Karakter Benim!’, ‘Dizi Yaratım Süreci’, ‘Sinemada Görüntü Dili ve Estetiğin Yaratım Süreci’, ‘Postta Hallederiz!’ gibi konuşmalar yer alıyor. ‘Kamerada Oyun’, ‘Fon Başvuruları: Dosya Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?’, ‘Filmi Afişle Anlatmak’ gibi atölyelerin düzenleneceği ‘Sektör Buluşmaları’ kapsamında ayrıca şirketlerin sektör paydaşları ve katılımcılarla bir araya gelmesine imkân sunan ‘Network Alanı’ kurulacak.

Sinematek/Sinema Evi’nin Köşk Etkinlik Salonu, Cam Bina Toplantı Odası ve Onat Kutlar Sinema Salonu’nda düzenlenen etkinlik her gün 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup 16:45-18:00 saatlerindeki etkinliklere ücretsiz katılım sağlanabilecek.

‘II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’ biletleri Sinematek/Sinema Evi’nin internet sitesi üzerinden temin edilebiliyor. Program detaylarına aynı site üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.