Şu An Okunan
Bafta ‘Acil Durum’ Kuralları İçin Kolları Sıvadı

Bafta ‘Acil Durum’ Kuralları İçin Kolları Sıvadı

Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi, vizyonu askıya alınan filmlerin 2021 ödüllerinde yarışabilmesi için yeni kurallar getirmeyi planlıyor.

Bafta sözcüsü, dağıtımcılar ve stüdyolarla acil durum kapsamında başlattıkları görüşmeleri şu sözlerle aktardı: “Bafta bu belirsiz zaman diliminde gösterime girmesi planlanan filmlerin yarışmalarda geçerli olmasının nasıl sağlanabileceğini gözden geçiriyor. Eğer bu süreçte vizyona girmesi planlanan filmler BAFTA Film 2021’de dezavantajlı duruma geçerse, bu adaletsizlik olur.”

Normal şartlarda Bafta’nın kurallarına göre bir filmin herhangi bir kategoride aday olabilmesi için halka açık on ticari sinemada en az yedi gün, dolayısıyla en az yetmiş kez gösterilmiş olması gerekiyor. Bu şartların istisnaları genellikle En İyi Belgesel, Britanya Yapımı En İyi İlk Film ve İngilizce Olmayan En İyi Film alanlarında oluyor.

Bafta organizasyonun bu seneki etkinliklerinin ve gösterim programının oy vereceklere çevrimiçi ortamda erişilebilir kılınmasının ve yine çevrimiçi soru-cevap seanslarıyla desteklenmesinin mümkün olup olmadığını, dağıtımcılarla görüşmeyi sürdürüyor.

Bafta Film Ödülleri 14 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşecek. Akademinin ödüllerden sorumlu ekibi, 2 Nisan’daki Bafta Oyun Ödülleri’nin canlı yayınlanması için çalışmaya devam ediyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.