Şu An Okunan
00:30 / Zero Dark Thirty

00:30 / Zero Dark Thirty

11 Eylül’de öldürülenlerin intikamını almak için ABD hükümeti Afganistan’a operasyon düzenlemiş, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in peşine düşmüştür. 10 yıl boyunca devam eden takip, Mayıs 2011’de Seal Team 6 isimli bir askerî timin Bin Ladin’i bulup öldürmesiyle sonlanır.

izlenmeli mi? Kathryn Bigelow, 2009 yapımı Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) ile sadece aldığı Oscar sebebiyle değil, milliyetçi propaganda yaptığı yönündeki eleştirilerle de adından söz ettirmişti. 00:30’da Bigelow, Usame Bin Ladin’in 10 yıla yayılan aranma sürecini hiçbir detayı atlamadan anlatmaya çalışarak Amerikan halkının görmediği ve merak ettiği bir hikâyeyi ete kemiğe büründürüyor. Böylece film, Amerikan halkı için bir nevi katarsis aracına dönüşüyor. 00:30’un tek meziyeti soğukkanlı ve sakin anlatımı.

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: Mark Boal

Oyuncular: Jessica Chastain (Maya), Taylor Kinney (Jared), Kyle Chandler (Joseph Bradley), Jennifer Ehle (Jessica), Edgar Ramirez (Larry), Reda Kateb (Ammar), Scott Adkins (John)

ABD/2012/İngilizce/157 dk./Chantier

Web Sitesi: zerodarkthirty-movie.com

Vizyon Tarihi: 8 Şubat

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.