Şu An Okunan
18. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı!

18. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı!

Önümüzdeki yıl 21-31 Mart 2022 tarihleri arasında 18. kez düzenlenecek Akbank Kısa Film Festivali’ne başvurular açıldı. Başvuru için son tarih 24 Aralık 2021.

Türkiye’de kısa film alanındaki en önemli mecralardan birisi olma özelliği taşıyan Akbank Kısa Film Festivali, önümüzdeki yıl 18. kez gerçekleştirilecek. ’18. Kez Kısa Zamanı’ ifadeleriyle duyurulan festivalin her zaman olduğu gibi yılın öne çıkan pek çok kısa filmini seyirciyle buluşturması bekleniyor. Filmlerin yanı sıra yan etkinlikleriyle de oldukça kapsamlı bir programa sahip olan Akbank Kısa Film Festivali’ne gelecek yıl için başvurular da açıldı. Başvuru yapmak isteyen film sahiplerinin en geç 24 Aralık 2021 tarihine kadar dosyalarını festivale iletmiş olmaları gerekiyor. Başvuru koşullarıyla ilgili detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

2004 yılından bu yana düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana yarışma bulunuyor. Her yıl sektörden birçok önemli ismin filmlerinin yanı sıra söyleşi, ‘ustalık dersi’ ve atölyelerle de katıldığı etkinlikte şu ana kadar Abbas Kiarostami, Reha Erdem, Jessica Woodworth, Yeşim Ustaoğlu, Cafer Panahi, Ahmet Uluçay ve Tayfun Pirselimoğlu gibi pek çok önemli isim ağırlandı. Alanının en prestijli festivallerinden birisi olan Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül alan filmler, ilk yılından itibaren festival sonrasında ‘Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde’ etkinliği kapsamında Türkiye’deki birçok üniversitede öğrencilerle buluşma imkânına da sahip oluyor.

Akbank Kısa Film Festivali
Bu yıl ulusal yarışma bölümünde Tapınak En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl pandemi koşulları nedeniyle gösterimlerini pek çok festival gibi çevrimiçi ortama taşımıştı. 22 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve 37 ülkeden 90 kısa, 3 uzun metraj filmin seyirciyle buluştuğu festivalde aynı zamanda kısa filmcilik ve sinema üretimi üzerine paralel etkinlikler de düzenlenmişti. Yine çevrimiçi düzenlenen bir ödül töreni sonrasında da ‘Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü’nde Murat Uğurlu imzalı Tapınak En İyi Film ödülünü, Serhat Karaaslan’ın yeni filmi Suçlular da Mansiyon ödülünü kazanmıştı. ‘Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü’nde ise En İyi Film ödülüne I Am Afraid to Forget Your Face filmi layık görülmüştü.

Festival hakkında detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.