Şu An Okunan
18. Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

18. Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

12-22 Haziran

Mart ve mayıs ayları arasında 7 farklı şehirde yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12-22 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek. ‘Hak Odaklı Sinema’, ‘Kadınların Sineması’, ‘Feminist Kadraj’, ‘Bedenimiz Bizimdir’, ‘Cinsiyetler’ ve ‘Film-i Takip’ bölümlerinin yer aldığı festivalin bu yılki ‘Feminist Bellek’ bölümü sessiz sinemanın öncülerinden Alice Guy-Blaché’nin, ‘Feminist Kadraj’ bölümü ise Claire Pijman’ın filmlerini ağırlayacak.

Festivalde, bu yılın en çok beğeni toplayan yapımlarından Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu, 2019), Pelin Esmer imzalı belgesel Kraliçe Lear (2019) ve Ceylan Özgün Özçelik’in kısa metrajı Cadı Üçlemesi 13+ (2019) gibi dikkat çeken filmler yer alıyor. Film gösterimlerinin yanı sıra festival süresince ‘Hak Odaklı Sinema’ ve ‘Yerelde Kültür Sanat Üreten Kadınlar’ panelleri, ‘Evde Kendi Filmini Yap’ atölyesi gibi, forumlar ve yönetmen sohbetleri gerçekleştirilecek. Kapanışında bu yılın Altın Bamya Ödülleri’nin verileceği Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin tüm film ve etkinliklerine festivalin web sitesinden kayıt yaptırarak ücretsiz erişilebilecek.

filmmor.org

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.