Şu An Okunan
Céline Sciamma’nın Son Projesi Petite Maman’dan Yeni Detaylar

Céline Sciamma’nın Son Projesi Petite Maman’dan Yeni Detaylar

Berlinale 2021, Petite Maman, Küçük Anne

Céline Sciamma’nın beşinci uzun metrajı ve 71. Berlin Film Festivali’nin merakla beklenen filmlerinden Petite Maman’dan yeni detaylar belli oldu.  

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu, 2019) ile büyük beğeni toplayan Céline Sciamma’nın yeni filmi Petite Maman’dan detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce filmin 71. Berlin Film Festivali’nin ana yarışmasında yer alacağı açıklanmıştı. Son olarak festival, filmin sinopsisinin yanı sıra süresinin 72 dakika olacağını açıkladı. Sciamma’nın beşinci uzun metrajı olacak Petite Maman, yönetmenin daha önce de ele aldığı bazı temaları yeniden gündeme getirecek gibi görünüyor.

Başrollerinde Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne ve Margot Abascal’ı göreceğimiz film; Sciamma’nın Nilüferler (Naissance des pieuvres, 2007), Tomboy (2011) ve Kızlar Çetesi (Bande de filles, 2014) filmlerinde farklı yönleriyle ele aldığı çocukluk ve ergenlik meselesine odaklanıyor. Petite Maman, çok sevdiği büyükannesini henüz kaybeden küçük Nelly’nin annesinin çocukluk evini temizlemesi için ailesine yardım ederken onunla aynı yaşlardaki Marion’la tanışmasını konu ediniyor.

Céline Sciamma
Céline Sciamma

Petite Maman, Sciamma’nın Berlinale’de Yer Alan İkinci Filmi Olacak

Petite Maman’la Berlin Film Festivali’nde ikinci kez yer almaya hazırlanan Céline Sciamma’ya Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’ndeki çalışmasıyla büyük beğeni toplayan görüntü yönetmeni Claire Mathon da eşlik ediyor. Filmin senaryosu ise çoğu filminde olduğu gibi senarist kimliğiyle de tanınan Sciamma’nın elinden çıkma.

Filmle ilgili Deadline’a açıklamalarda bulunan Berlinale Sanat Direktörü Carlo Chatrian, Sciamma’nın merakla beklenen son filminin “yalnızca pandemi esnasında yapılan bir film değil, pandemi sayesinde yapılan bir film” olduğunu, zira Sciamma’nın bu sayede kişisel bir hikâyeyi anlatmak için gerekli zamana sahip olduğunu ifade etti. Chatrian ayrıca filmin küçüklüğüne ve nezaketine dikkat çekerken çocuklara ses veren bir film olduğunu ve Sciamma’nın Berlinale’de filmi çocuklar için de göstermek istediğini dile getirdi.

Bu sene pandemi koşulları sebebiyle iki etapta gerçekleştirilecek Berlin Film Festivali’nin ilk ayağını oluşturacak endüstri etkinlikleri 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Seyirci katılımlı gösterimlerin, galaların ve kırmızı halı töreninin yer alacağı ikinci aşamanın ise 9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.