Şu An Okunan
21 Film Festivalinin Ortaklaşa Düzenlediği Çevrimiçi Festival

21 Film Festivalinin Ortaklaşa Düzenlediği Çevrimiçi Festival

Tribeca Film Festivali’nin öncüsü olduğu ‘We Are One: Global Film Festival’ projesiyle pek çok film festivalinin bir araya geleceği bir süre önce duyurulmuştu. 29 Mayıs-7 Haziran arasında düzenlenecek festivalin programına dair pek çok detay belli oldu.

Tribeca öncülüğünde, Cannes, Berlin, Venedik, Sundance, Karlovy Vary, Locarno ve Toronto gibi pek çok prestijli festivalin dahil olduğu proje 29 Mayıs tarihinden başlayarak 10 gün boyunca YouTube üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek. Kısa film ve belgesellerin de dahil olduğu yüzden fazla yapımın seyirciyle buluşacağı, Sanal Gerçeklik (VR) projelerinin de dahil edildiği festivalde, pek çok filmin dünya galası gerçekleşecek.

10 günlük çevrimiçi festivalin en heyecan verici bölümlerinden biri, hem önceki yılların festivallerinden dikkat çekici yönetmen söyleşilerinin yer alacağı, hem de yeni söyleşilerle zenginleşecek olan sohbet. Bu bölümde, Jane Campion, Claire Denis, Francis Ford Coppola, Bong Joon-ho, Song Kang-ho, Steven Soderbergh ve Guillermo del Toro ile yapılan söyleşiler takip edilebilecek.

YouTube’la işbirliği içinde gerçekleşen festivalden elde edilecek gelir, COVID-19’la mücadele eden sağlık organizasyonlarına aktarılacak.

Festivalin programına göz atmak için tıklayın.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.