Şu An Okunan
24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin Afişi Yayınlandı

24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin Afişi Yayınlandı

Uçan Süpürge

Bu yıl 27 Mayıs – 3 Haziran 2021 tarihleri arasında ‘Araftan Çıkmak’ temasıyla gerçekleştirilecek Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin afişi yayınlandı.

1998 yılından beri sinemada kadın emeğini görünür kılmaya çalışan, Türkiye’deki ilk kadın filmleri festivali unvanını taşıyan ve bu alanda çalışan kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl ‘Araftan Çıkmak’ temasıyla düzenleniyor. Önümüzdeki günlerde programından detayların açıklanması beklenen festivalin bu yılki afişi yayınlandı. Nazlı Angın Akıner’in tasarımıyla MG İletişim Stratejileri Ajansı hazırladığı afişte dayanışmaya ve festivalin bu yılki teması olan araftan çıkmaya vurgu yapılıyor.

Uçan Süpürge

24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali bu yıl 27 Mayıs’ta düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Tören kapsamında Nur Sürer ve Zuhal Olcay’a Onur Ödülü, Ahsen Eroğlu’na Genç Cadı Ödülü, Ayta Sözeri, Demet Evgar, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e ise Bilge Olgaç Başarı Ödülü verileceği daha önce açıklanmıştı.

Azize Tan’ın direktörlüğünü üstlendiği festivalin gösterimleri 3 Haziran’a kadar sürecek. Festival kapsamında hem çevrimiçi hem de fiziksel gösterimler yapılması planlanıyor. Festivalin gösterim programı henüz bütün detaylarıyla paylaşılmış değil ancak bu yıl En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’ın öne çıkan filmleri arasında yer alan Quo Vadis, Aida? ve dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Kaouther Ben Hania imzalı Derisini Satan Adam‘ın (The Man Who Sold His Skin) Uçan Süpürge programında yer alacağı biliniyor.

Uçan Süpürge Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye Uçan Süpürge Vakfı’nın resmî web sitesinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.