Şu An Okunan
25. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

25. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Fabian

Bu yıl 25. kez Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleştirilen Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödül kazananlar açıklandı. Festivalin En İyi Film ödülünü Dominik Graf imzalı Fabian veya Bok Yoluna Gitmek filmi kazandı.

Her yıl olduğu gibi Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Türkiye Almanya Film Festivali kapanış töreninin ardından sonra erdi. Bu yıl pandemi koşulları nedeniyle sınırlı şartlarda ve açık hava gösterimlerinin de gerçekleştirildiği bir programla seyirciyle buluşan festival 18-25 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. Kapanış töreniyle 11 filmin yarıştığı ana seçkide dağıtılan dokuz ödül de sahiplerini buldu.

25. Türkiye Almanya Film Festivali’nde jüri, yönetmen ve yazar Tevfik Başer’in başkanlığında toplandı. Başer’e jüride yapımcı ve yönetmen Martin Rehbock, Federal Almanya Sinema Destekleme Fonu İdari Kurulu Üyesi Christiane Schleindl, oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes ve sinemacı Stefan Kleeberger eşlik etti. Jüri, En İyi Film ödülünü Dominik Graf‘ın Fabian veya Bok Yoluna Gitmek filmine verirken En İyi Yönetmen ödülü ise Kız Kardeşler filmiyle festivalde yer alan Emin Alper‘e gitti.

Kız Kardeşler

25. Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödül kazanan filmlerin tam listesi şu şekilde:

Ana Yarışma

En İyi Film: Fabian veya Bok Yoluna Gitmek / Fabian oder Der Gang vor die Hunde (Yön. Dominik Graf)

En İyi Kadın Oyuncu: Alina Şerban (Gipsy Queen)

En İyi Erkek Oyuncu: Ali Atay (Nuh Tepesi)

En İyi Yönetmen: Emin Alper (Kız Kardeşler)

Öngören Ödülü: Kippa (Yön. Lukas Nathrath)

Seyirci Ödülü: Aden (Yön. Barış Atay)

Kısa Film Yarışması

En İyi Kısa Film: İkinci Yüz / Zweite Haut (Yön. Kerem Ergün ve İsmet Ergün)

İkincilik Ödülü: Ağır Yük / Barê Giran (Yön. Yılmaz Özdil)

Üçüncülük Ödülü: Ah Asuman (Yön. Ümit Kıvanç)

Türkiye Almanya Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesinden ulaşmak mümkün.


Fabian veya Bok Yoluna Gitmek‘i Aslı Ildır’ın kaleminden okumak için: ‘Fabian veya Bok Yoluna Gitmek: Anlatılamayanı Anlatamamak’

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.