Şu An Okunan
27. Gezici Festival’in ‘Türkiye 2022’ Programı Açıklandı

27. Gezici Festival’in ‘Türkiye 2022’ Programı Açıklandı

27. Gezici Festival’in ‘Türkiye 2022’ programı çeşitli film festivallerinde seyirciyle buluşan ve beğeni toplayan altı yerli yapımı seyirciyle buluşturuyor.

Bu sene 27’incisi gerçekleştirilecek Gezici Festival‘in programından detaylar belli olmaya devam ediyor. 2-8 Aralık tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak gösterimlerle Ankara’da başlayacak festivalin 9-11 Aralık’ta Sinop’a, 12-14 Aralık’ta da Kastamonu’ya uğrayacağı daha önce duyurulmuştu. Son olarak festivalin ‘Türkiye 2022’ programı da açıklandı.

Buna göre yıl içerisinde ulusal ve uluslararası festivallere konuk olup ödül kazanan yerli yapımlardan bir seçki Gezici Festival’le Türkiye’nin üç kentinde gösterim şansı yakalayacak. Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümündeki gösteriminden sonra Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dâhil dokuz, Ankara Film Festivali’nde de En İyi Film dâhil altı ödül kazanan Emin Alper imzalı Kurak Günler, Altın Portakal’da En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan, Ankara Film Festivali’nden de En İyi Yönetmen dâhil üç ödülle ayrılan Özcan Alper imzalı Karanlık Gece ve Toronto Film Festivali’ndeki prömiyerinin ardından Altın Portakal’da iki ödüle layık bulunan Selcen Ergun imzalı Kar ve Ayı bunların başında geliyor. Ayrıca Altın Portakal’da Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü dâhil iki ödül kazanan Belmin Söylemez imzalı Ayna Ayna, Adana Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’yle birlikte üç ödüle layık bulunan Ümran Safter imzalı Kabahat ve Altın Koza’da İzleyici Ödülü’nü kazanan Çiğdem Sezgin imzalı Suna filmlerini izlemek mümkün olacak.

27. Gezici Festival’in detaylı programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalle ilgili gelişmelere Ankara Sinema Derneği’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.