Şu An Okunan
31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden Vişegrad Seçkisi

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden Vişegrad Seçkisi

3 Eylül’de başlayacak 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, Dünya Sineması bölümünde gösterilecek “Vişegrad Gülümsüyor” seçkisiyle Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan 5 yönetmenin komedi klasiklerini bir arada sunmaya hazırlanıyor.

COVID-19 tedbirleri nedeniyle başta duyurulan 4-14 Haziran tarihinden 3-11 Eylül’e ertelenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali programından detaylar belli olmaya devam ediyor. Festivalin güncel ve klasik filmleri bir araya getiren Dünya Sineması bölümünde bu yıl Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’nın oluşturduğu tarihî “Vişegrad Dörtlüsü” birliğinden yola çıkarak hazırlanan bir klasik komedi filmleri seçkisi yapılacak. 5 yönetmenden 4 filme yer verilecek seçki, seyircileri Orta Avrupa tarihinde trajikomik bir yolculuğa çıkaracak.

Macar sinemasının en önemli isimlerinden Zoltán Fábri’nin klasiklerinden Profesör Hannibal (Hannibál tanár úr, 1956) ve Andrzej Munk’un 1944 Varşova Ayaklanması’nın ardından yaşananlara odaklanan filmi Eroica’nın (1958) yanı sıra Jirí Menzel’in Kardelen Festivali’nin (Slavnosti snezenek, 1984) ve Frigyes Ban’ın Çekyalı yönetmen Vladislav Pavlovic’le birlikte yönettiği Aziz Peter’in Şemsiyesi’nin (Szent Péter esernyöje, 1958) de gösterileceği seçkide bölgenin önemli komedi klasiklerinden bazıları birlikte sunulmuş olacak.

3-11 Eylül tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, Covid-19 tedbirleri gereğince yüzde 50 kapasiteyle yapılacak. Festivalle ilgili detaylı bilgiye Ankara Uluslararası Film Festivali’nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.