Şu An Okunan
33. Ankara Film Festivali’nde Jüriler Açıklandı

33. Ankara Film Festivali’nde Jüriler Açıklandı

Bu yıl 33. kez gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali’nde görev yapacak jüri üyeleri açıklandı. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda jüri başkanlığını bu yıl Pelin Esmer üstlenecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında 33’üncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Film Festivali programı yavaş yavaş şekilleniyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin ulusal yarışmalarında yer alacak tüm filmler açıklanırken bu yıl festival kapsamında verilen Onur Ödülleri’nin sahipleri de duyurulmuştu.

Son olarak 33. Ankara Film Festivali’nde görev yapacak jüri üyeleri de açıklandı. Buna göre Ulusal Uzun Film Yarışması’nda jüri başkanlığını bu yıl yönetmen ve ve senarist Pelin Esmer üstlenecek. Jüride başkan Pelin Esmer’e müzisyen Can Atilla, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, yazar İlhami Algör, oyuncu Melisa Sözen, akademisyen Özlem Köksal ile oyuncu Serdar Orçin eşlik edecek.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan bir filme verilen SİYAD En İyi Film Ödülü ise Mart ayında kaybettiğimiz sinema yazarı dostumuz Murat Özer anısına verilecek. Ankara’da SİYAD jürisi bu yıl Burak Göral, Erkan Aktuğ ve Şenay Aydemir’den oluşuyor.

Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda jüri Türkiye Almanya Film Festivali başkanı Adil Kaya, yönetmen Ebru Şeremetli ve yönetmen Serdar Kökçeoğlu’ndan oluşurken Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise oyuncu Ece Dizdar, yönetmen Elif Refiğ ve sinema yazarı Esin Küçüktepepınar yer alacak. İlk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği jürisi ise yapımcı Armağan Lale, yapımcı, yönetmen, senarist Tufan Taştan ve yapımcı Yamaç Okur’tan oluşuyor.

3-11 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek 33. Ankara Film Festivali’yle detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.