Şu An Okunan
34. Ankara Film Festivali VEKAM Özel Ödülü Başvuruları Bekliyor

34. Ankara Film Festivali VEKAM Özel Ödülü Başvuruları Bekliyor

2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali kapsamında verilen VEKAM Özel Ödülü’ne başvurular devam ediyor. Ankara’yı odağına alan yapımların kabul edildiği yarışmaya başvuru için son tarih 20 Eylül.

34. Ankara Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olup gösterimler Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde festivalin yarışmalı bölümlerine başvuruların başladığı duyuruldu. Son olarak festivalin, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) işbirliğinde düzenlediği VEKAM Özel Ödülü için de başvuru süreci başladı.

VEKAM Özel Ödülü’ne Ankara kent merkezi veya ilçeleri ekseninde üretilmiş, bu kapsamda bir araştırmaya dayandırılarak kurgulanmış ulusal belgesel türünden yapımların başvurusu kabul ediliyor. Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması’na gönderilen filmler içinden Ankara konulu olanlar VEKAM jürisi tarafından değerlendirmeye alınacak ve seçilen yapıma 30.000 TL değerindeki VEKAM Özel Ödülü sunulacak. Ayrıca ödüle layık bulunan yapımın bir kopyası VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak değerlendirilip akademik araştırmalara açılacak.

Katılımcıların festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması yönetmeliğini dikkate almaları ve eserlerini 20 Eylül’e kadar göndermeleri gerekiyor. Başvuru koşullarına ve festivale dair gelişmelere Ankara Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.