Şu An Okunan
İstanbul Modern Sinema’dan Yeni Proje: ‘Boşluğa Dikkat’

İstanbul Modern Sinema’dan Yeni Proje: ‘Boşluğa Dikkat’

İstanbul Modern Sinema, sinema sektöründe faaliyet gösteren kadınlara daha fazla alan açmayı hedefleyen ‘Boşluğa Dikkat’ adlı uluslararası bir projeye başlıyor. Proje kapsamında 18-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ilk etkinlikte kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir seçki açıkhavada seyirciyle buluşuyor.

Faaliyetlerine uzun süre ara veren İstanbul Modern Sinema, geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul Modern‘in yeni müze binasındaki yeni sinema salonunda ‘Unutma Biçimleri’ adlı programla kapılarını açmıştı. Programlarına kaldığı yerden devam eden İstanbul Modern Sinema, ‘Boşluğa Dikkat’ adlı yeni uluslararası projesinde kadın mücadelesini ön plana alıyor ve sinema sektöründen kadınlara daha fazla alan açmayı hedefliyor. Kadınların ürettiği işlerden verdikleri mücadelelere uzanan bir dizi etkinlik vesilesiyle kadınları yeni bir diyalog zemininde buluşturan proje kapsamında ustalık sınıfı, atölye çalışmaları ve sohbetler gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Projenin ilk etkinliği olan ‘Boşluğa Dikkat: Açıkhava Sineması’ gösterimleri ise 18-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

İran’dan Şili’ye kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan seçki kapsamında beş film gösterilecek. Programda İranlı belgeselci Firouzeh Khosrovani’nin Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nden (IDFA) ödül kazanan filmi Bir Ailenin Röntgeni (Radiograph of a Family, 2020), Antalya Altın Portakal ve İstanbul Film Festivalleri’nden ödülle dönen Ekin İlbağ ve İdil Akkuş imzalı Düet (2022), dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yapan Manuela Martelli imzalı 1976 (2022), dünya prömiyerini Cannes’da Eleştirmenler Haftası kapsamında yapan July Jung imzalı Sıradaki Kız (Da-eum So-hee, 2022) ve Sundance Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Charlotte Regan imzalı Hırçın (Scrapper) filmleri yer alıyor.

Düet

‘Boşluğa Dikkat: Açıkhava Sineması’ biletleri satışta olup müze gişesinden temin edilebiliyor. Programa dair detaylara İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.