Şu An Okunan
34. Münih Türk Film Günleri Başlıyor

34. Münih Türk Film Günleri Başlıyor

Münih Türk Film Günleri, Türkiye sinemasının son dönem yapımlarını bir araya getiren zengin programıyla 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında 34. kez gerçekleştirilecek. Festivalin açılışını Serpil Altın imzalı Bir Zamanlar Gelecek: 2121 yapacak.

1989 yılından bu yana SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Münih Türk Film Günleri 30 Mart’ta kapılarını 34. kez açmaya hazırlanıyor. Türkiye sinemasının son dönem dikkat çekici örneklerinden bir seçkiyi seyirciyle buluşturan festival on beş filmi ağırlıyor. Gösterimlerin Rio Filmpalast ve Neuen Rottmann Kino’da yapılacağı festivalin açılışı filmi ise Serpil Altın imzalı Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022). Film çevresel sorunlardan dolayı dünyanın yaşanmaz hâle geldiği, hayatta kalanlarınsa yeni bir düzende yaşamlarını sürdürdüğü bir gelecekte geçiyor ve bebek bekleyen dört kişilik bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmen Altın’ın senaryosunu Korhan Uğur’la birlikte yazdığı filmde Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimler rol alıyor.

Kadın yönetmenlere, hazırladığı özel seçkilerle programında yer veren festival geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Türkiye’deki kadın yönetmenlerin son dönem işlerini bir araya getiren seçkide Çiğdem Sezgin imzalı Suna (2022), Gizem Kızıl’ın Bana Karanlığını Anlat (2022) ve Ceylan Özgün Özçelik’in Cadı Üçlemesi 15+ (2022) filmleri yer alıyor.

Cadı Üçlemesi 15+

Festival bir diğer özel programında ise Türkiye sinemasında kuir görünürlüğünü tartışmaya açıyor. Seçkide Zekiye Kaçak ile Jeyan Kader Gülşen’in birlikte yönettiği Bu Ben Değilim (2021), Ali Kemal Güven’in yazıp yönettiği Çilingir Sofrası (2022) ve yönetmenliğini İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı’nın yaptığı LCV (Lütfen Cevap Veriniz, 2022) filmleri odağında kuir yaşam ve özgürlük mücadelesi ele alınıyor. Bu kapsamda ‘Türkiye Sineması’nda Kuir Bakış’ adlı bir panel de düzenlenecek. Moderatörlüğünü Can Merdan Doğan’ın üstlendiği, yönetmen Ali Kemal Güven, senarist Erdi Işık ve senarist, yönetmen Jeyan Kader Gülşen’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 1 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr (2021), Özcan Alper’in Karanlık Gece (2022) ve Soner Caner’in Mukavemet (2022) filmlerinin gösterileceği festivalde Emin Alper imzalı Kurak Günler‘e (2022) özel bir gösterim yapılacak. Filmin oyuncularından Erdem Şenocak, gösterimin ardından seyircilerle bir araya gelecek ve sohbet edecek. Festivalin kısa film programında ise Elif Refiğ’in Siz Biraz Uzak Kaldınız (2021), Volkan Güney Eker’in Larva (2021), Erinç Durlanık’ın Dış Hatlar (2021), Aram Dildar’ın Navnîşan (2022) ve Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız (2022) filmleri görülebilecek.

Kurak Günler
Kurak Günler

Festival programındaki tüm filmler orijinal dillerinde gösterilecek olup filmlerin bazılarına Almanca bazılarınaysa İngilizce altyazı desteği sağlanacak. 34. Münih Türk Film Günleri’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.