Şu An Okunan
40. İstanbul Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

40. İstanbul Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Beni Sevenler Listesi

40. İstanbul Film Festivali’nde ödüller açıklandı. Ulusal Yarışma’da En İyi Film ödülü Emre Erdoğdu imzalı Beni Sevenler Listesi’ne gitti. Uluslararası Yarışma’da ise En İyi Film ödülünü Madiano Marcheti’nin Madalena filmi kazandı.

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl kademeli olarak düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali, 1-13 Temmuz’da gerçekleştirilen Ulusal Yarışma açık hava gösterimlerinin ardından dün akşam Hilton İstanbul Bosphorus’taki kapanış töreniyle sona erdi. 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması’nda en iyi filme verilen Altın Lale ödülünü Emre Erdoğdu imzalı Beni Sevenler Listesi kazanırken filmin başrol oyuncusu Halil Babür’e de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü verildi. FIPRESCI Ödülü’nü alan Çatlak filmini yazan, yöneten ve kurgusunu üstlenen Fikret Reyhan’ın En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini aldığı yarışmada Jüri Özel Ödülü ise Tufan Taştan’ın yönettiği Sen Ben Lenin filminin oldu. Bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanan Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel yer aldı.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Çağıl Bocut’un yönettiği Sardunya filmi oldu. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nde bu yıl jüri yönetmenler Zeynep Dadak, Leyla Yılmaz ve Orçun Behram’dan oluşuyordu.

Uluslararası Yarışma’da Büyük Ödül Madalena’nın

Madalena

Festivalin Uluslararası Yarışması’nda da Altın Lale ödülünü Madiano Marcheti imzalı Madalena kazandı. George Peter Barbari’nin yönettiği Bekâretin Sonu (Death of a Virgin, and the Sin of Not Living) FIPRESCI Ödülü’ne layık görülürken aynı zamanda Jüri Özel Ödülü’nü de Thomas Imbach imzalı Nemesis filmiyle paylaştı. Uluslararası Yarışma filmlerini yönetmen Radu Jude başkanlığında toplanan jüri değerlendirdi. Jude’ye jüride yönetmen Mahnaz Mohammadi, oyuncular Katia Goulioni ve Numan Acar ile fotoğrafçı ve yönetmen Fabrizio Maltese eşlik etti.

Ayrıca törende festivalin daha önce duyurulan Onur Ödülleri de yönetmen Çetin İnanç, ses sanatçısı Belkıs Özener ve oyuncular Suna Selen ile Salih Güney’e takdim edildi. Gösterimleri çevrimiçi olarak yapılan ulusal kısa ve belgesel yarışmalarında ödül kazandıkları daha önce açıklanan yapımların yönetmenleri de ödüllerine dün akşam düzenlenen törende kavuştular.

40. İstanbul Film Festivali’nde dün gece açıklanan ödüllerin tam listesi şu şekilde:

Ulusal Yarışma

En İyi Film: Beni Sevenler Listesi (Yön. Emre Erdoğdu)

Jüri Özel Ödülü: Sen Ben Lenin (Yön. Tufan Taştan)

En İyi Yönetmen: Fikret Reyhan (Çatlak)

En İyi Kadın Oyuncu: Asiye Dinçsoy (Dirlik Düzenlik) ve İlayda Elif Elhih (Sardunya)

En İyi Erkek Oyuncu: Halil Babür (Beni Sevenler Listesi)

En İyi Senaryo: Fikret Reyhan (Çatlak)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Orçun Özkılınç (Sardunya)

En İyi Kurgu: Evren Luş (Cemil Şov)

En İyi Özgün Müzik: Deniz Cuylan ve Brian Bender (Av)

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü: Sardunya (Yön. Çağıl Bocut)

FIPRESCI Ödülü: Çatlak (Yön. Fikret Reyhan)

Uluslararası Yarışma

En İyi Film: Madalena (Yön. Madiano Marcheti)

Jüri Özel Ödülü: Bekâretin Sonu (Death of a Virgin, and the Sin of Not Living, Yön.George Peter Barbari) ve Nemesis (Yön. Thomas Imbach)

FIPRESCI Ödülü: Bekâretin Sonu (Death of a Virgin, and the Sin of Not Living, Yön.George Peter Barbari)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.