Şu An Okunan
40. İstanbul Film Festivali’nde İlk Ödüller Açıklandı

40. İstanbul Film Festivali’nde İlk Ödüller Açıklandı

Sundance Film Festivali, Suçlular

Bu yıl programını 1 Nisan – 29 Haziran tarihleri arasına yayan İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Pandemi koşulları nedeniyle programında yer alan bölümleri 1 Nisan – 29 Haziran tarihleri arasında farklı biçimlerde seyirciyle buluşturan 40. İstanbul Film Festivali‘nde ilk ödüller açıklandı. 20-30 Mayıs tarihleri arasında filmonline.iksv.org adresindeki çevrimiçi gösterimlerle gerçekleştirilen kısa ve belgesel yarışmalarının tamamlanmasının ardından İKSV bu bölümlerde ödül kazanan filmleri açıkladı.

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü’nü Yusuf Emre Yalçın imzalı Anima kazandı. Yarışmada Etna Özbek’in yönettiği Nosema ile Sidar İnan Erçelik’in yönettiği Rüzgâr Tayı filmlerine de Mansiyon verildi. Ulusal Belgesel Yarışması’nda bu yıl jüri yönetmenler Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez’den oluşuyordu.

Anima
Anima

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel’den oluşturulan jüri bu yıl yarışmada yer alan 13 filmi değerlendirdi. Jüri, En İyi Kısa Film Ödülü’nü Serhat Karaaslan’ın yönettiği Suçlular filmine verdi. Malaz Usta’nın yönettiği Sürgünde Bir Yıl filmine de Mansiyon verildi.

40. İstanbul Film Festivali, gösterimlerine salgın koşullarının gündemine bağlı olarak devam ediyor. Festivalin merakla beklenen ulusal ve uluslararası yarışmalarının yanı sıra Hitchcock retrospektifi gibi bölümlerin ne koşullarda gerçekleştirileceğinin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye İKSV’nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.


Yarışmada yer alan filmleri değerlendirdiğimiz ‘İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması Günlükleri’ni okumak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.