Şu An Okunan
42. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Jürileri Açıklandı

42. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Jürileri Açıklandı

Emin Alper

Bu yıl 42. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmalarda görev yapacak jürilerin tamamı belli oldu. Ulusal Yarışma jürisi yönetmen Emin Alper’in başkanlığında toplanıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve 7-18 Nisan tarihleri arasında 42. kez izleyiciyle buluşmaya hazırlanan İstanbul Film Festivali’ne dair detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri duyurulmuştu. İKSV’den yapılan yeni duyuruyla festivalin ulusal yarışmalarında görev yapacak jürilerinin tamamı belli oldu.

Bu yıl Ulusal Yarışma jürisine yönetmen Emin Alper başkanlık ediyor. Jüride Alper’e oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni A. Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner eşlik ediyor. Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, En İyi Yönetmen ve Jüri Özel Ödülü dâhil toplam on dalda ödül veriliyor. Festivalin Onat Kutlar adına verilen Jüri Özel Ödülü, bu yıl itibariyle Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü olarak yoluna devam ediyor.

Festivalin Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmen, yapımcı M. Tayfur Aydın, yönetmen Nazlı Elif Durlu ve yapımcı, yönetmen Chadi Zeneddine yer alıyor. Ulusal Belgesel Yarışması jürisi yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal’dan oluşurken Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise yönetmen Volkan Güney Eker, yönetmen, çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve fotoğrafçı, yönetmen Aylin Kızıl görev alıyor.

42. İstanbul Film Festivali’ne dair tüm gelişmeler festivalin internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.