Şu An Okunan
52. SİYAD Ödülleri Açıklandı

52. SİYAD Ödülleri Açıklandı

COVID-19 tedbirlerine bağlı olarak bu yıl çevrimiçi ortama taşınan SİYAD ödül töreninde kazananlar açıklandı. Emin Alper imzalı Kız Kardeşler En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dâhil olmak üzere toplam 8 ödül kazanarak gecenin öne çıkan yapımı oldu.

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) geleneksel olarak bir önceki yılın yerli yapımlarını değerlendirdiği SİYAD Ödülleri’ne bu yıl Emin Alper’in yazıp yönettiği Kız Kardeşler filmi damga vurdu. Alper’in geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali’nin ana yarışmasında dünya prömiyerini yapan üçüncü uzun metrajı sinema yazarları tarafından geçtiğimiz yıl vizyona giren yerli yapımlar arasında En İyi Film seçildi. Emin Alper, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında da ödül kazanırken Kız Kardeşler toplam 8 kategoride ödüle layık bulundu. Serhat Karaaslan’ın ilk uzun metrajı Görülmüştür ise geceden 2 ödülle ayrıldı.

Bu yıl COVID-19 tedbirlerine bağlı olarak çevrimiçi ortama taşınan SİYAD Ödül Töreni, SİYAD’ın YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. Tuğrul Tülek’in sunuculuğunu üstlendiği gece Beyoğlu Sineması’ndan yapılan çekimlerle gerçekleştirilirken kazananlar da kabul konuşmalarını yolladıkları videolar aracılığıyla yaptılar. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın özel bir videoyla anıldığı gecede, malulen emeklilik hakkı için mücadelesini sürdüren yönetmen Çayan Demirel’in arkadaşlarının kameralarıyla Çayan’ın hayatına tanıklık ettikleri Arkadaşımız Çayan belgeseline de özel bir yer ayrıldı. Törende ödül kazanan Füsun Demirel ve Pelin Esmer’in kadın cinayetlerine, kadın mücadelesine ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine, Ceylan Özgün Özçelik’in ise zorla evlendirilen kız çocuklarına vurgu yaptığı kabul konuşmaları törenden iz bırakan anlar oldu.

Bu yıl ödüle layık bulunanlar gelecek yıl yapılacak törende ödüllerine kavuşacaklar.

52. SİYAD Ödülleri’nde kazananların tam listesi:

En İyi Film: Kız Kardeşler

En İyi Yönetmen: Emin Alper (Kız Kardeşler)

En İyi Senaryo: Emin Alper (Kız Kardeşler)

En İyi Kadın Oyuncu: Damla Sönmez (Sibel)

En İyi Erkek Oyuncu: Alican Yücesoy (Küçük Şeyler)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Füsun Demirel (Görülmüştür)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kubilay Tunçer (Kız Kardeşler)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Emre Erkmen (Kız Kardeşler)

En İyi Müzik: Giorgos Papaioannou ve Nikos Papaioannou (Kız Kardeşler)

En İyi Kurgu: Çiçek Kahraman (Kız Kardeşler)

En İyi Sanat Yönetmeni: Osman Çankırılı (Kız Kardeşler)

Ahmet Uluçay En İyi İlk Film Ödülü: Görülmüştür

Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü: Cadı Üçlemesi: 13+ (Yön: Ceylan Özgün Özçelik)

Uzun Metraj Belgesel Ödülü: Kraliçe Lear (Yön: Pelin Esmer)

Kısa/Orta Metraj Belgesel Ödülü: Gulyabani (Yön: Gürcan Keltek)

En İyi Kısa Film: Ablam (Yön: Burcu Aykar)

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.