Şu An Okunan
59. Altın Portakal’da Uluslararası Yarışma Filmleri Açıklandı

59. Altın Portakal’da Uluslararası Yarışma Filmleri Açıklandı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler ve filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı. Seçilen filmlerin tamamı Türkiye’deki ilk gösterimlerini festival kapsamında Antalya’da yapacak.

1-8 Ekim tarihleri arasında 59. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nden yeni detaylar duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde festivalin ulusal yarışmalarında yer alacak tüm filmler ve jüri üyeleri açıklanmıştı. Son olarak toplam 10 filmin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndan detaylar da paylaşıldı.

Festivalin bu yılki Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisi oyuncu Anamaria Marinca, oyuncu Jean-Marc Barr, film küratörü ve eleştirmeni Nikolaj Nikitin, Arte France direktörü Olivier Père ve yönetmen ve senarist Valdimar Jóhannsson’dan oluşuyor. Uluslararası yarışma jürisi filmleri toplam dört dalda değerlendirecek.

Festivalin uluslararası yarışması bu yıl ABD’den Lüksemburg’a, Bolivya’dan İran’a dünyanın dört bir yanından filmleri seyirciyle buluşturuyor. Venedik, Fajr, Saraybosna, Tribeca, Berlin gibi önemli festivalleri dolaşan ve çeşitli ödüller kazanan filmlerin tamamı Türkiye prömiyerini Antalya’da yapacak. Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle ayrılan Damian Kocur imzalı Ekmek ve Tuz (Chleb i sól), Kazem Daneshi’nin Fajr Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazanan filmi Mahkeme (Alafzar), Michal Vinik’in Venedik’te gösterilen filmi Valeria Evleniyor (Valeria Mithatenet), Martín Boulocq’un Tribeca’da En İyi Senaryo ödülünü kazanan filmi Ziyaretçi (El Visitante) ve Berlin Film Festivali’nin Generation Kplus bölümünde En İyi Film ve Çocuk Jürisi Mansiyon ödüllerine layık bulunan Colm Bairéad imzalı Sessiz Kız (An Cailín Ciúin) bunların başında geliyor. Rodrigo Sorogoyen imzalı Canavarlar (As bestas), Léopold Legrand imzalı Altıncı Çocuk (Le sixième enfant), Signe Baumane imzalı Evlilik Hayatım (My Love Affair with Marriage), Paul Negoescu imzalı Görev Adamları (Oameni de treaba) ve Yasmine Benkiran imzalı Melikeler (Queens) de yarışmada yer alan diğer dikkat çekici yapımlar.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda kazananlar 8 Ekim günü gerçekleştirilecek kapanış töreninde belli olacak. 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.