Şu An Okunan
77. Venedik Film Festivali Ödülleri

77. Venedik Film Festivali Ödülleri

Pandemi gölgesinde gerçekleştirilen ilk büyük film festivali olma özelliği taşıyan 77. Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül Altın Aslan’ı yönetmenliğini Chloé Zhao’nun yaptığı ve başroldeki Frances McDormand’ın performansıyla dikkat çeken Nomadland kazandı.  

Bu yıl pandemi koşulları içerisinde sınırlı katılımcı sayısıyla gerçekleştirilen 77. Venedik Film Festivali dün akşam yapılan kapanış töreniyle son buldu. Gerçekleştirildiği kısıtlı şartlarla birlikte Şubat ayından bu yana askıya alınan film festivalleri dünyasının yeniden bir araya gelmesi anlamını da taşıyan Venedik’te Chloé Zhao, Michel Franco, Kornél Mundruczó, Andrei Konchalovsky, Majid Majidi ve Gianfranco Rosi gibi yönetmenlerin yeni filmleri ilk defa izleyiciyle buluştu. Başkanlığını Cate Blanchett’ın yaptığı ana yarışma jürisi en iyi filme verilen Altın Aslan ödülüne Chloé Zhao’nun üçüncü uzun metrajı Nomadland‘i layık bulurken Jüri Büyük Ödülü ise Michel Franco’nun Nuevo Orden filmine gitti. Claire Denis’nin jüri başkanı olduğu Orizzonti (Horizons) bölümünde ise büyük ödül Ahmad Bahrami’nin Dashte Khamoush‘una gitti.

Festivale bu yıl Türkiye’den katılan tek film olan Azra Deniz Okyay’ın Hayaletler‘i ise seçkisinde yer aldığı Eleştirmenlerin Haftası bölümünde Büyük Ödül’ü kazandı.

12 Eylül akşamı düzenlenen törende ana yarışma bölümünde dağıtılan tüm ödüller şöyle:

En İyi Film: Nomadland (Yön. Chloé Zhao)

Jüri Büyük Ödülü: Nuevo orden (Yön. Michel Franco)

En İyi Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa (Spy no Tsuma)

Jüri Özel Ödülü: Dorogie Tovarischi! (Yön. Andrei Konchalovsky)

En İyi Senaryo: Chaitanya Tamhane (The Disciple)

En İyi Kadın Oyuncu: Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)

En İyi Erkek Oyuncu: Pierfrancesco Favino (Padrenostro)

En İyi Genç Oyuncu: Rouhollah Zamani (Khorshid)


Orizzonti ve Venice VR Expanded bölümlerinde ödül kazanan filmlerin tamamına festivalin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.