Şu An Okunan
Akademi’nin Devasa Film Müzesi Aralık’ta Açılıyor

Akademi’nin Devasa Film Müzesi Aralık’ta Açılıyor

Tom Hanks, mütevellisi olduğu Akademi Film Müzesi’nin açılış tarihini Oscar ödülleri töreninde açıkladı. Müzenin ilk etkinlikleri arasında, Hayao Miyazaki’nin animasyonlarına adanmış bir sergi ve Federico Fellini retrospektifi bulunuyor.

Sekiz yıldır çalışmaları süren Akademi Film Müzesi’nin (Academy Museum of Motion Pictures) açılış tarihi, Pazar gecesi düzenlenen 92. Akademi Ödülleri töreninde müze mütevellisi Tom Hanks tarafından açıklandı. Oscarlı aktris Annette Bening ve Walt Disney’in CEO’su Bob Iger ile birlikte proje için gerekli bütçenin yaratılabilmesi için çalışan Hanks, Paris’teki Pompidou Merkezi de dahil pek çok ünlü yapının mimarı Renzo Piano’nun tasarladığı müzenin 14 Aralık 2020’de ziyarete açılacağını söyledi.

Selfie müzemiz bile var…”
Hanks konuşmasında, Los Angeles’da daha önce böylesi bir müzenin kurulmamış olmasının tuhaflığına da şakayla karışık değindi: “Melekler Şehri’nde bulunacak tonla kültür var. Müzeler var, sanata, müziğe, tarihe, bilime adanmış. Hatta bir selfie müzemiz bile var… Neden olduğunu bilmiyorum ama var işte. Filmlerin sanat ve bilimine adanmış bir müze ise hiç olmamıştı.”

Akademi Film Müzesi’nde sergiler, gösterimler ve eğitim programları yer alacak. İlk sergilerden biri, Hayao Miyazaki’nin Studio Ghibli animasyonları üzerine olacak. Şimdiye dek duyurusu yapılan bir diğer etkinlik ise, 2020’de dünyanın pek çok noktasında doğumunun 100. yılı kutlanacak olan Federico Fellini’nin filmlerinden oluşan bir retrospektif.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.