Şu An Okunan
Matrix 4 Setinden İlk Görüntüler: Elveda Eski Neo!

Matrix 4 Setinden İlk Görüntüler: Elveda Eski Neo!

Film ekibi, San Francisco sokaklarında Keanu Reeves ile çekim yaparken görüntülendi. Basına sızan bu ilk görüntülerde Reeves, bir siberpunk süper kahramanı yerine ‘kendisi’ kılığında. Söylentilere bakılırsa, Matrix 4’ün öyküsünde zaman yolculuğunun önemli bir yeri olacak.

Matrix 4’ün prodüksiyon hazırlıklarının başladığı ve ayrıca yönetmen Lana Wachowski, oyunculardan Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss gibi isimlerin varlığıyla orijinal kadroya büyük oranda sadık kalınacağı bilgileri Ağustos ayında kesinleşmişti. Yeni filmin sinopsisi hakkında halen bir detay açıklanmamış olsa bile, tahmin yürütmek isteyenlerin iştahını kabartacak küçük ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Seriyi on yedi yıl aradan sonra hayata döndürecek Matrix 4 ekibi, geçtiğimiz günlerde San Francisco’da sokakta çekim yaparken görüntülendi. Medyaya sızan bu ilk görüntülerde Reeves, hiç de siyah güneş gözlüklü siberpunk süper kahramanı Neo’ya benzemiyor; hatta daha ziyade, gündelik hayat içinde hayranları tarafından görüntülenmiş “kendi halindeki Keanu Reeves” gibi görünüyor. Bu da akıllara, “Acaba Neo da tıpkı John Wick gibi, büyük davalardan elini eteğini çektikten sonra sahalara geri dönmek zorunda mı kalacak?” sorusunu getirmiş durumda. Lana Wachowski’nin pek çok farklı ilham kaynağını harmanlayan yaklaşımını göz önünde bulundurunca, yeni Matrix filminin de beklentileri tersyüz edeceğini varsayabiliriz. Söylentiler, hikâyede zaman yolculuğunun önemli bir rol oynayacağı yönünde. Filmin senaryosu, Wachoswki’nin yanı sıra, çağdaş İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden David Mitchell ile daha önce ‘Bulut Atlası’ (‘Cloud Atlas’) romanı Wachowski kardeşler tarafından sinemaya uyarlanan Amerikalı öykücü-denemeci Aleksandar Hemon’ın imzasını taşıyor.

Matrix 4 hakkında başka neler biliniyor?.. Örneğin, Matrix Revolutions’da (2003) seriye katılan Jada Pinkett Smith’in de oyuncular arasında yer aldığı ve serinin gözde karakterlerinden Ajan Smith’i canlandıran Hugo Weaving’in, çalışma takvimindeki bir çakışma yüzünden yeni yapımda yer almıyor olduğu. Oyuncu kadrosuna yeni katılan isimler ise Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Max Riemelt ve Eréndira Ibarra. Son olarak Aquaman’daki (2018) Manta karakteri olarak seyirci karşısına çıkan Yahya Abdul-Mateen II, Matrix serisinin ilk üç filminde Laurence Fishburne’ün canlandırdığı Morpheus’un gençliğini oynuyor.

Setten ilk görüntüler Twitter’da şu hesap tarafından paylaşıldı: Keanu Planet

Matrix 4’ün 21 Mayıs 2021’de vizyona girmesi planlanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.