Şu An Okunan
Almodóvar’dan İki İngilizce Film Birden

Almodóvar’dan İki İngilizce Film Birden

Acı ve Zafer’in ödül sezonu telaşını geride bırakan usta yönetmen, bir uzun metraj ve ilk kez Tilda Swinton ile bir araya geldiği bir kısa metraj projesi için kolları sıvamış durumda.

Pedro Almodóvar geçtiğimiz hafta sonu IndieWire’a verdiği söyleşide, sıradaki iki projesini anlattı. Acı ve Zafer (Dolor y gloria, 2019) ile ödül sezonu telaşını geride bırakan usta yönetmen, bir kısa, bir de uzun metraj çekmeye hazırlanıyor ve filmlerin her ikisi de İngilizce. İspanyol auteur’ün İngilizce film çekme ihtimali, uzun yıllardır gündemdeydi. Bu konudaki beklenmedik girişimlerden biri, yönetmene Yırtık Rahibe’yi (Sister Act, 1992) çekmesinin teklif edilmesi olmuştu. Almodóvar’ın kendisi ise, Alice Munro uyarlaması Julieta’yı (2016) İngilizce çekme ve Meryl Streep ile çalışma ihtimali üzerinde durmuş, ancak sonra vazgeçerek İspanyolca’da karar kılmıştı.

Almodóvar’ın kısa metraj projesi, Jean Cocteau’nun tek perdelik oyunu ‘İnsan Sesi’nin (‘La Voix humaine’) bir uyarlaması; başrolünde ise ilk kez birlikte çalışacağı Tilda Swinton var. Bir dizi yerine bir kısa film çekeceğini duyan arkadaşlarının şaşırdığını söyleyen Almodóvar’ın uzun metraj projesi de bir uyarlama olacak. Yönetmen, henüz hiçbir eseri Türkiye’de yayımlanmayan, ABD’de ise geniş kitlelerce ölümünden yıllar sonra keşfedilen Amerikalı yazar Lucia Berlin’in (1936 – 2004) ‘A Manual for Cleaning Women’ isimli kısa öykü toplamasını perdeye taşıyacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.