Şu An Okunan
Amina BluTV’de

Amina BluTV’de

Kıvılcım Akay’ın İstanbul’da yaşayan Senegal göçmeni bir kadının öyküsünü anlatan belgeseli Amina, BluTV’de gösterimde.

Dünya prömiyerini 43. Atlanta Film Festivali’nin yarışma bölümünde gerçekleştiren Kıvılcım Akay imzalı Amina (2019) belgeseli, BluTV’de gösterime girdi. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok film gibi vizyon programında aksama yaşayan Amina’nın gösterimleri, çevrimiçi olarak devam edecek. Yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde gösterilen ve geçtiğimiz aylarda ABD’nin önde gelen PBS, World Channel gibi kanallarında izleyiciyle buluşan belgesel, İstanbul’da yaşayan Senegal göçmeni bir kadının hayatına mercek tutuyor.

Bir tekstil şirketinde mağaza modeli olarak çalışan Amina, kızının maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, ondan ayrı kalmayı göze alarak yedi yıl önce Türkiye’ye göç etmiştir. Siyah, göçmen bir kadın olarak Türkiye’de birçok zorlukla karşılaşan Amina kızına ve ülkesine kavuşabilmek için zorluklarla mücadele ederken, bir yandan da başarılı bir model olabilmenin hayallerini kurar. Ancak hayalleriyle içinde bulunduğu gerçeklik arasında keskin çelişkiler vardır.

Yapımcılığını Aslıhan Altuğ’un, ortak yapımcılığını ise Beste Yamalıoğlu’nun üstlendiği belgeselin görüntü yönetmenliğinde Meryem Yavuz’un, kurgusunda Eytan İpeker’in, müziklerinde Erdem Helvacıoğlu’nun, moda ve fotoğraf çekimi bölümlerinin kreatif danışmanlığında ise Aslı Filinta’nın imzası var.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.