Şu An Okunan
Berkun Oya İmzalı Netflix Dizisinin Çekimleri Başladı

Berkun Oya İmzalı Netflix Dizisinin Çekimleri Başladı

Özgün tiyatro metinleri ve senaryolarıyla tanıdığımız Berkun Oya, bir süredir ön yapım süreci devam eden Netflix dizisinin çekimlerine 14 Kasım’da başladı. Henüz ismi netleşmeyen proje İstanbul’da yaşayan 8 kişinin kesişen öyküleri üzerine kurulu.

Kurucularından olduğu KREK tiyatro topluluğu için kaleme aldığı ‘Bayrak’, ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’, ‘Hoop Gitti Kafa’ gibi metinlerle dikkat çeken Berkun Oya, 2007’de İyi Seneler Londra adlı filmle sinemaya da adım atmıştı. ‘Esneyen Boşluk’ adlı bir romanı da bulunan Berkun Oya, BluTV’nin yayına çıktığı dönemde, ‘Bayrak’ adlı oyununu dizi formatına uyarlamıştı. Seren Yüce’nin yönettiği Masum adlı bu başarılı polisiye dizi dijital platformlarda yaratıcı yapımlara alan açılabileceğine dair sektöre umut vermişti.

Son olarak ‘Dünyada Karşılaşmış Gibi’ isimli oyunuyla da beğeni toplayan Berkun Oya, bu kez hem yazıp hem de yönettiği bir Netflix dizisiyle karşımıza çıkacak. Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal ve Settar Tanrıöğen’in başrollerini paylaştığı bu kalabalık kadrolu dizinin 2020’de tüm dünyada aynı anda yayına girmesi planlanıyor. Hakkında henüz çok az bilginin paylaşıldığı dizi, farklı sosyo-ekonomik geçmişlere sahip, tesadüfler sonucu yolları İstanbul’da kesişen 8 kişinin öyküsünü anlatıyor.

Netflix yine İstanbul’da geçen Koruyucu (The Protector) adlı diziyle Türkiye’deki ilk orijinal yapımına imza atmıştı. Dizi Türkiye’de olumlu eleştirilerle karşılanmasa da tüm dünyadaki izlenme sayıları Netflix yöneticilerini mutlu etmişti. Berkun Oya’nın elinden çıkacak olan bu yeni dizi, Netflix’in Türkiye’de bu kez farklı izleyici kitlelerini hedef aldığının işareti olabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.