Şu An Okunan
Beyoğlu Sineması’ndan Haftalık Sinema Gazetesi: 1989

Beyoğlu Sineması’ndan Haftalık Sinema Gazetesi: 1989

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm sinema salonları gibi faaliyetlerine ara veren Beyoğlu Sineması, özgün içeriklerin yer alacağı bir sinema bülteni yayınlamaya başlıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayatın her alanını derinden etkileyen koronavirüs sinema sektörünü, dolayısıyla sinema salonu işletmeciliğini de ciddi biçimde etkiliyor. Bağımsız sinema salonlarının bu süreçten sonra faaliyetlerine nasıl devam edecekleri, şu an için belirsizliğini koruyor.

İstanbul’un en eski kent sinemalarından Beyoğlu Sineması, kapalı kaldığı dönem boyunca çalışanlarının haklarını koruyabilmek ve ileride yine kapılarını açabilmek amacıyla, abonelik sistemiyle izleyicilerine bülten göndermeye başlayacağını açıkladı. Sinemanın kuruluş yılını temsilen ‘1989’ adı verilen ve haftalık sinema gazetesi olarak tasarlanan bültene aylık 10 TL ya da yıllık 100 TL ödeyerek abone olmak mümkün.

Beyoğlu Sineması ve sinema gündemine dair hazırlanmış özgün içeriklere, sinema sektörünün önde gelen isimleri tarafından kaleme alınmış sinema anılarına, filmlerle ilgili yorumlara ve sinema haberlerine yer verecek ‘1989’un ilk sayısı 30 Mart Pazartesi günü gönderilecek. İlk sayının konukları arasında sinema yazarı Şenay Aydemir ile senarist ve roman yazarı Uygar Şirin de bulunuyor.

Konuyla ilgili Beyoğlu Sineması’nın duyurusu şöyle:

Hem kendimizin hem de başkalarının sağlığını düşünerek evlerimize kapandığımız şu günlerde Beyoğlu Sineması, kapısını sinemaseverlere açmayı çok özledi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, henüz ülke sınırlarına girdiği ilk günlerde Beyoğlu Sineması’nı tedbir amacıyla kapattık, personelimizin yeniden açılacağımız güne kadar tüm haklarını koruyarak ücretli izne çıkmalarını sağladık. Süreçle ilgili gelişmeleri, sizler gibi biz de evlerimizden takip ediyoruz.

Tüm dünyada, birçok sektörde yaşanan krizi biz de gözlemliyor; sinema sektörüne, özellikle de sinema salonlarına etkisini üzülerek izliyoruz. Sinema salonumuzun kapılarını yeniden açtığımız gün, Beyoğlu Sineması’nın, onu ikinci evi olarak gören sinema severler tarafından doldurulacağına ve yeniden her günü festival havasında yaşayacağımıza şüphemiz yok. Ancak o zamana kadar da sinemaseverler için çalışmaya devam ediyor ve haftalık olarak göndereceğimiz sinema bültenlerinin ilki için çalışmalarımızı tamamladığımızı mutlulukla duyuruyoruz. Sinemanın kuruluş yılını temsilen “1989” adını verdiğimiz ve haftalık sinema gazetesi olarak tasarladığımız bu bültenle hem bütün dünyayı etkileyen salgın günlerinde sektörün kaydını tutmak hem de farklı bir mecradan sinema kültürünün parçası olmaya devam etmeyi amaçladık.

Bu karanlık ancak sonunun aydınlık olacağına inandığımız dönem süresince Beyoğlu Sineması’na destek olmak için bültenimize abone olmanız bizim için son derece kıymetli. Bu küçük gibi gözüken desteğin, biz Beyoğlu Sineması ailesi için çok önemli olduğunu en içten duygularımızla söylemek isteriz.

Yeniden hep birlikte film izleyeceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz, o zamana kadar lütfen hepimiz evlerimizde kalalım.

Bültene abone olmak için Beyoğlu Sineması’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.