Şu An Okunan
Billie Eilish Bond Şarkısını Paylaştı: 007 Hiç Bu Kadar Yalnız Olmamıştı

Billie Eilish Bond Şarkısını Paylaştı: 007 Hiç Bu Kadar Yalnız Olmamıştı

Bu sene Grammy Ödülleri’ni silip süpüren Amerikalı müzisyenin Nisan’da vizyona girecek yeni Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok için yaptığı çalışma, ‘yaşlı’ casus için bugüne dek yazılmış en hüzünlü parçalardan biri.

Geçtiğimiz günlerde beş ödülle 62. Grammy Ödülleri’ne damgasını vuran Billie Eilish’in yeni James Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die) için bestelediği aynı isimli şarkı yayınlandı. Şarkı kısa sürede büyük beğeni topladı.

1962 yılında Dr. No ile sinema serüvenine atılan James Bond serisinin en ikonik özelliklerinden biri de şüphesiz ki, her film için farklı sanatçılar tarafından hazırlanan şarkıları. Nancy Sinatra, Duran Duran, Madonna, Adele, Sam Smith gibi müzisyenlerden oluşan bu gelenekte Billie Eilish’in yeri ise özel: Zira on sekiz yaşındaki müzisyen, bu geleneğin en genç ismi.

Şarkılarında enerjik ve depresif kutuplarda seri ve özgürce hareket edebilen Eilish’in ‘No Time to Die’da son derece “soğuk” ve “yalnız” bir etki yarattığını söylemek mümkün. Diğer albümlerinde olduğu gibi ‘No Time to Die’da da kardeşi Finneas O’Connell ile beraber çalışan Billie Eilish, Bond’un yalnızlığının altını çizen bu tercihiyle, serinin geleneği içinde özgün bir yer edinmiş durumda.

Daniel Craig’in son defa James Bond rolünü üstleneceği; kadrosunda Ana de Armas, Léa Seydoux, Rami Malek, Christoph Waltz gibi yıldız isimleri bulunduran Ölmek İçin Zaman Yok, Nisan ayında vizyona girecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.