Şu An Okunan
Charlie Chaplin’in Roman Kökleri Üzerine Belgesel

Charlie Chaplin’in Roman Kökleri Üzerine Belgesel

Charlie Chaplin’in torunu Carmen Chaplin, sinemanın en büyük ikonlarından biri olan dedesi hakkında bir belgesel yönetecek. Charlie Chaplin, A Man of the World isimli belgesel, Chaplin’in az bilinen Roman köklerine vurgu yapacak.

Yapımcıların San Sebastian Film Festivali sırasında yaptıkları açıklamada, filmin “Chaplin’in sanat yaşamını radikal biçimde Roman perspektifinden yorumlayacağı ve Romanlara yapılan zulmü onun gözünden inceleyeceği” belirtildi. Charlie Chaplin otobiyografisinde hem annesi hem de babasının yarı-Roman olduğunu belirtmiş olmasına rağmen, ikonik yıldızın bu yönü üzerinde şimdiye dek pek durulmamıştı ancak yarattığı efsanevi Şarlo karakterinin sisteme hiçbir zaman tam olarak entegre olmayan, özgür ruhlu ve hayat dolu varoluş biçimini düşününce, bu belgesel Şarlo’yu belki de her zamankinden iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Dedesinin Roman kimliğinden gurur duyduğunun ve bunun sanatçı kimliğine yansıdığının altını çizen Carmen Chaplin, belgeselin senaryosunu Hayattan Bir Gün Daha’nın (Another Day of Life, 2018) senaristlerinden biri olan Amaia Remírez ile birlikte kaleme alıyor. Charlie Chaplin’in oğlu Michael Chaplin ve bir diğer torunu Dolores Chaplin de yapımcılar arasında. Aile, Charlie Chaplin hakkındaki bir film projesinde ilk kez bu denli aktif biçimde yer alıyor.

Chaplin fimlerinin haklarına sahip olan dağıtım şirketi mk2 Films’in işbirliğiyle gerçekleştirilecek ve 2020 başlarında prodüksiyonuna başlanacak belgeselin görüntü yönetmenliğini ise, Başkasının Evi’ndeki (House of Others, 2016) başarılı çalışmasıyla tanınan Gorka Gómez Andreu üstlenmiş durumda. Charlie Chaplin, A Man of the World’ün, Chaplin ailesi üyeleri ve Roman kültürüne yakın sanatçılarla yapılmış röportajlar, Roman yaşamını yansıtan belge görüntüler, animasyonlar ve sanatçının filmlerindeki müziklerin yeni yorumlarından oluşması planlanıyor. Roman kültürüne yakın sanatçılar demişken, belgeselde izleyeceğimiz isimler arasında elbette, hem kişiliği hem de filmleriyle bu kültürle özdeşleşmiş başlıca yönetmen olan Tony Gatlif de var. Belgeselin çekimlerine 2020’de başlanacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.